Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Mtv Subilla: Rambo III

Yhden miehen armeija nimeltään John Rambo lähetetään tällä kertaa Afganistaniin pelastamaan entistä komentajaansa, eversti Trautmania. Ohjaajana toimi Peter MacDonald.  Pääosissa nähdään Sylvester Stallone ja Richard Crenna.

En ollutkaan vilkaissut tätä elokuvaa pitkään aikaan, ehkä vuosiin. Nämä Rambot ovat mielenkiintoinen tapaus. Ensimmäisessä on todellinen ja tärkeä sanoma. Se käsittelee Vietnamin sodan veteraanien kotiinpaluun jälkeistä tuskaa ja vähättelevää kohtelua. Elokuvasarjan toinen osa on kannanotto Vietnamiin jääneiden sotavankien unohdetusta kohtalosta.  Se on oma suosikkini. Tämä kolmas Rambo onkin sitten se, josta puuttuu kaikki järki.

Ehkä tämä tunne johtuu siitä, että se toistaa toisen osan kaavaa liiankin tarkkaan, mutta tästä kolmannesta osasta puuttuu kaikki se energia, jota tuo toinen elokuva pursuaa. Crenna yrittää urheasti pitää tarinaa yllä ja samalla mielenkiintoisena, mutta kun samaan aikaan Stallone etenee kuin robotti, jota ei kiinnosta sitten pätkääkään, niin Crennan urheat yritykset valuvat täysin hukkaan.

Elokuvan taistelukohtaukset ovat kuivia kuin vanha hiekkapaperi, eivätkä ne tarjoa yhtään yllätystä. Stallone pääsee kuitenkin toteuttamaan lempipuuhaansa, nimittäin älytöntä ja ärsyttävää karjumista.

Tämä on yksi niistä jatko-osista, jonka olisi voinut jättää tekemättä. Elokuva alkaa kello 21.00.

Teksti: Juho Kojima