Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Mtv Subilla: Karalahti

Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta, joka jakaa mielipiteitä. Elokuvaan on Jeren lisäksi haastateltu yli 50 henkilöä, kuten perhettä, valmentajia, toimittajia, joukkuetovereita, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita kotikulmilta Helsingin Tapulikaupungista.

Elokuva paljastaa Karalahden peliurasta ja sen taustoista asioita, joita ei ole kerrottu aiemmin ja näyttää, kuinka Tapulikaupungin pihalätkää rakastavan pikkupojan tie on kulkenut SM-liigasta maailman kovimpaan ammattilaisliigaan NHL:ään ja äärettömän kuluttavaan KHL:ään.

Solar Filmsin tuottaman elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä.

Olen pitkään vältellyt tämän dokkarin katsomista, koska se osuu liian lähelle omaa elämääni. Oma isoveljeni kuoli huumeiden takia. Päätin nyt kuitenkin katsoa sen, ja se oli sekä hyvä, että todella huono ja ikävä kokemus.

Juuso Syrjä ja Jere Karalahti. Kuva: Solar Films

Ensin se tietyllä tavalla hyvä asia. On tärkeää, että ihmisille näytetään, mihin huumeet ja muut päihteet johtavat, siinäpä ne hyvät asiat.

Tällaista elokuvaa on todella vaikea katsoa, koska Karalahti pelasi niin hyvin, että kaikilla oli kivaa, jee. Sitten Jere menee ja vetää aineet ja on sekaisin kuin seinäkello, mutta hei se on Karalahti, joten annetaan hänelle uusi mahdollisuus, koska se on Jere.

Olen itse syyllistynyt samaan ja sen takia se tuntuu niin pahalta…

Nyt pitää pyytää lukijoilta anteeksi, mutta tekisi mieli huutaa suoraa huutoa ohjaaja Syrjälle, miksi päihteiden käyttöä pitää ihannoida, tekis mieli kiroilla. Joku voisi sanoa, että ei Juho, ei tämä dokumentti ihaile aineiden käyttöä, mutta aineiden käyttöä sivusta katsoneena rohkenen olla hieman eri mieltä. Miksi dokumenttiin piti laittaa ”sekoiluvideot”, voisiko ohjaaja selittää, mitä ihmeen lisäarvoa se tuo.

Sitten ne jääkiekkovaikuttajat, jotka esiintyvät tässä dokkarissa, he voisivat katsoa peiliin. Karalahti otetaan joukkueeseen ja markkina-arvo käytetään hyväksi, mutta heti, kun vaikeudet alkoivat, niin kaveri pihalle. HIFK saa synninpäästön, koska yrittivät auttaa, vaikka sielläkin asiaa kyllä taidettiin hyssytellä.

Dokumentti alkaa kello 23.45

Teksti: Juho Kojima