Kategoriat
Elokuvat Klassikot MTV TV

Tänään Maikkarilla: The Rock – Paluu helvettiin

Tänä iltana Maikkarilla olisi tarjolla todellinen toimintaleffojen klassikko, kun ruudun valtaa Michael Bayn vuonna 1996 ohjaama The Rock – Paluu helvettiin. Itse vihaan käyttää sanaa klassikko elokuvien yhteydessä, mutta tällä kertaa se on oikeasti ansaittua, sillä tässä leffassa kaikki palaset osuvat kohdalleen.

Esimerkiksi Ed Harris tekee uransa parhaan suorituksen kenraalina, joka haluaa korjata miestensä aikoinaan salaisissa erikoisoperaatioissa kokemat vääryydet, mutta vaimonsa menettänyt kenraali päättää ottaa panttivankeja ja vallata San Franciscon edustalla sijaitsevan käytöstä poistetun entisen vankilan.

Tilannetta mutkistaa sekin, että kenraali joukkoineen varasti 15 erittäin vaarallista VX-hermokaasua sisältävää ohjusta, jotka uhkaavat koko kaupunkia.

Joukon perään lähetetään SEAL-erikoisjoukkojen yksikkö, jonka komentajana nähdään Michael Biehn, jonka hahmo jää yllättävän pieneen rooliin. Kyseessä on niin hyvä näyttelijä, että oikeasti harmittaa.

Connery ja Cage.

Laivaston kovat pojat tarvitsevat kuitenkin apua, vaikka oikeassa elämässä FBI:n neuroottinen kemisti ja jo papan ikään ehtinyt Britannian SAS-erikoisjoukkojen entinen sotilas, nykyinen linnakundi, olisivat vain tiellä, mutta pakkohan kaksikko oli mukaan ottaa, kun kyseessä ovat Sean Connery ja Nicolas Cage.

Connery pääsi vielä kerran olemaan kuin James Bond, joka olikin todella makeeta, sillä Connery loistaa roolissaan. Legenda on aina legenda.

Cage puolestaan näyttelee, noh kuin itseään, mutta siitäkin huolimatta homma toimii. Täytyy kuitenkin olla rehellinen, sillä kaksikon taitotasossa ja karismassa on selvä ero James Bondin eduksi.

Uskallan väittää, että The Rock oli tyylilajinsa viimeisiä edustajia, sillä 2000-luvun alettua Hollywoodissa taisi mennä pupu pöksyyn, kun tuntuu siltä, että nykyiset toimintapätkät ovat täynnä visuaalista sillisalaattia ja tyhjiä ideoita.

The Rock tänään maikkarilla kello 22.35.

Teksti: Juho Kojima

Tähdet: *****