Kategoriat
Elokuvat Kutonen TV

Tänään Kutosella Blade Runner

Tänään Kutosella nähdään yksi kaikkien aikojen parhaista tieteiselokuvista, kun Harrison Ford jahtaa Replicant-robotteja kello 21.00 alkavassa Blade Runnerissa.

Tämä Ridley Scottin vuonna 1982 ohjaama mestariteos näyttää yhden mahdollisen tulevaisuuden, jossa maapallo on ylikansoittunut, ja ihmiset ovat rakentaneet Replicant nimellä tunnettuja robotteja, jotka on suunniteltu tekemään ihmisten mielestä ikäviä tai tylsiä töitä.

Nyt neljä robottia on lähtenyt omille teilleen, ja vaarallisiksi luokitellut karkulaiset on saatava kiinni. Tehtävä annetaan Fordin esittämälle Deckardille. Elämäänsä kyllästynyt Blade Runner lähtee liikkeelle. Tehtävänsä aikana Deckard kohtaa sekä vaaroja että kauniin Rachaelin, joka vie mieheltä jalat alta, mutta Rachael kantaa mukanaan salaisuutta, jota hän ei itsekään tiedä.

Löysin tämän klassikon itsekin vasta noin kymmenen vuotta sitten. Nykyisin laitan sen pyörimään, jos tarvitsen virkistystä tai muuten vaan hyvän mielen. Blade Runnerin maailma on todella tumma, mutta silti täynnä värejä ja värinää.

Tämän elokuvan tunnelma on melkoisen painostava, mutta silti täynnä toivoa. Blade Runner on yksi niistä todella harvoista elokuvista, joiden kohdalla jään aina tuijottamaan töllöä ajasta tai paikasta riippumatta.

Rachaelin roolissa nähtävä Sean Young ja Harrison Ford muodostavat lähes täydellisen parivaljakon. Kaksikon väliset kohtaukset ovat tietyllä tavalla hyvinkin yksinkertaisia, mutta ne ovat kokonaisuuksia, joissa on todella monia tasoja. Ohjaaja Scott uskaltaa jättää tiettyjä kaksikkoon liittyviä kysymyksiä avoimiksi, ja katsojan on pakko pohtia vaikeitakin kysymyksiä omassa mielessään.

Tämä upea leffa kannattaa todellakin katsoa!

Trailer: Rotten Tomatoes Classic Trailers