Kategoriat
Elokuvat Hero TV

Tänään Herolla: Midnight in Paris

Neljällä Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja vuoden parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin sekä Golden Globen voittanut komedia Gilistä, joka saapuu Pariisiin tulevan vaimonsa Inezin kanssa.

Ensimmäisen romaaninsa kanssa taisteleva Gil ihastuu rakkauden kaupunkiin ja löytää sen sinisistä öistä korvaamatonta inspiraatiota, jonka luonnetta hän yrittää turhaan selittää muille. Inez ei liioin vakuutu Gilin aikeista muuttaa Pariisiin heidän purjehdittuaan avioliiton satamaan. Midnight in Paris kohosi elokuvateatterikierroksellaan käsikirjoittaja-ohjaaja Woody Allenin kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi. Pääosissa nähdään Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard ja Tom Hiddleston.

Tiedän, että kyseessä on Allenin elokuva, joten odottama on, että siitä pitäisi osata nauttia. Oma mielipiteeni tämän ohjaajan kohdalla on ollut jo vuosia, että hänen elokuvansa ovat tylsiä, eikä tämäkään elokuva muuttanut mielipidettäni.

Elokuvan ehdottomasti parasta antia oli itse pariisi, joka huokui rakkautta, lämpöä ja mystiikkaa. Allen on loistava tunnelman luomisessa. Mutta, esimerkiksi sopivan rytmityksen löytäminen tuntuu olevan todella haasteellista.

En nyt ole ihan varma, oliko Wilsonin valinta päärooliin paras mahdollinen. Hän tarvitsee ympärilleen pulppuavaa energiaa, eikä matelevaa ja raahautuvaa dialogia.

Midnight in Paris alkaa kello 19.00

Trailer: Sony Pictures Classics

Teksti: Juho Kojima