Kategoriat
Elokuvat TV

Tänään Livillä: FC Venus

Romanttinen menestyskomedia kaikkien aikojen vedosta, jolla määrätietoiset naiset päättävät lyödä luun kurkkuun jalkapallohulluille miehilleen. Naiset perustavat FC Venus -jalkapallojoukkueen, joka haastaa miehet tiukkaan peliin. Jos naiset voittavat, miehet eivät enää saa edes katsoa jalkapalloa. Koska panokset ovat korkeat, sekä naisten että miesten on otettava kaikki keinot käyttöön. FC Venus kohosi elokuvateatterikierroksellaan valmistumisvuotensa katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Leffa ilmestyi vuonna 2005.

Tässä meillä on elokuva, joka on niin täynnä sukupuoleen liittyviä kliseitä, että tekee huonoa. Joona Tenan ohjauksessa syntynyt tekele on todellakin aikansa tuote. Täytyy myöntää, että näyttelijäkaartissa ei ole valittamista, kun listalta löytyvät sekä Minna Haapkylä että Petteri Summanen. Tämän kaksikon lisäksi muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Laura Malmivaara ja Taneli Mäkelä.

Muuta hyvää tuosta elokuvasta ei sitten löydykään. Juonen suunnan voi arvata jo alussa, eikä se tarjoa yhtään yllätyksiä. Miehet ja naiset on jaettu liiankin selviin rooleihin. Pojat opettaa tytöille, kuinka futista pelataan, ja tytöt kuuntelee.

Elokuvan oli ilmeisesti tarkoitus rikkoa sukupuoliroolien välisiä rooleja, mutta kyllä siinä taisi käydä juuri päinvastoin. Ohjaaja selvästi yritti luoda jotain erilaista, mutta lopulta yritys epäonnistui, ja elokuvasta tuli liukuhihnatehtaan tuote.

FC Venus Tänään Liv-kanavalla kello 21:00. Löydät sen myös Ruutu+ -palvelusta.

Trailer: 1saskarKeturi

Teksti: Juho Kojima