Kategoriat
Hero TV

Tänään Hero-kanavalla: Operaatio Valkyrie

Tom Cruise on ohjaaja Bryan Singerin (X-Men-elokuvat) tositapahtumiin perustuvan trillerin pääosassa eversti Claus von Stauffenberg, joka palaa Tunisian rintamalta takaisin kotiin vuonna 1943 ja pääsee haavoittuneena sotasankarina Adolf Hitlerin lähipiiriin. Samalla hän lyöttäytyy yhteen Hitleriä vastaan kääntyneiden kollegoidensa kanssa ja punoo kaikkien aikojen salajuonen, jonka tavoitteena on maailmanvaltaa tavoittelevan kylmäverisen tyrannin salamurhaaminen kesällä 1944. Elokuvan toinen käsikirjoittaja Christopher McQuarrie palkittiin Oscarilla ohjaaja Bryan Singerin läpimurtoelokuvasta Epäillyt (1995).

Tämä leffa on yllättävän hyvä. Ohjaaja Singer onnistuu kertomaan historiallisesti tärkeän tarinan, sortumatta käyttämään stereotypioita. Tällä kertaa minua ei edes haitta se, että saksalaiset eivät puhu saksaa, koska itse tarina on rakennettu todella hyvin.

Tom Cruise on roolissaan todella hyvä. Tämä oli jopa pieni yllätys, koska nykyisin tuntuu siltä, että hän näyttelee helposti vain itseään.

Operaatio Valkyrie Herolla tänään kello 21:00.

Teksti: Juho Kojima