Kategoriat
Elokuvat Klassikot SkyShowtime Suoratoistopalvelut

SkyShowtime tarjoaa todellisen klassikon My Fair Lady

Eliza Doolittle My Fair Lady -musikaalissa on yksi variaatio Hepburnin Tuhkimo-rooleista. Tarina cockneyta vääntävän kukkaistytön koulimisesta virheetöntä englantia ääntäväksi seurapiirineidoksi on klassikko, ja Julie Andrewsin nenän alta roolin yllättäen napannut Hepburn on valloittava. Tämän klassikon toisessa pääosassa nähdään Rex Harrison.

Tämä elokuva on täynnä aikansa asenteita ja oikkuja. Doolittle on hahmona varsinainen stereotypioiden ja perinteiden yhdistelmä. Toki ymmärrän, että My Fair Lady on aikansa tuote, mutta silti tekee suorastaan pahaa katsoa, miten terävä ja omapäinen sivukujien kulkija pakotetaan sopeutumaan tiukkoihin käytösnormeihin, joita tietenkin säätelevät vanhoihin ja jäykkiin tapoihin tottuneet miehet.

Näissä Hollywoodin musikaaleissa on usein se paha vika, että ne niin tärkeät musiikkinumerot tuntuvat todella pakotetuilta. Kohtaukset alkavat ihan normaaliin tapaan, mutta yhtäkkiä joku laulaa lurauttaa säkeistön tai kaksi, johon lopulta yhtyy koko ryhmä. Pahimmillaan nämä esitykset keskeyttävät juonen ja tarinan etenemisen.

Kaikesta tuostakin huolimatta on se vaan pakko myöntää, että Hepburn on yksi parhaista näyttelijöistä, jonka olen ikinä nähnyt. Hänessä on todella paljon mystistä vetovoimaa, jota on todella vaikea selittää. Sen aistii vasta, kun siihen törmää.

Jos pidät esimerkiksi nykyajan supersankarileffoista, niin olisi tärkeää, että katsoisit edes yhden tällaisen Vanhan Hollywoodin klassikon, jotta näkisit, mistä kaikki sai alkunsa. My Fair Ladyn näyttämästä aikakaudesta ja nostalgiasta ei ole ikävä kyllä nykyisin juuri mitään jäljellä.

Elokuva löytyy SkyShowtimen tarjonnasta. SkyShowtime puolestaan löytyy omana suoratoistopalvelunaan tai Ruudun maksullisena lisäpalveluna.

Kuva ja juonikuvaus: Kino Regina

Teksti: Juho Kojima