Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Ranskalainen Lupin on loistava lisäys Netflixin valikoimaan

Omar Sy näyttelee Assane Dioppia varasta, joka yrittää puhdistaa akanaan väärin perustein tuomitun isänsä maineen. Assane on naamioitumisen ja piilottelun mestari, joka on valmis tekemään melkein mitä tahansa, jotta hän saavuttaa päämääränsä.

Jokin aika sitten olin melko kriittinen Netflixiä kohtaan, koska olen sitä mieltä, että yhtiö tuottaa liikaa sarjoja ja elokuvia, jolloin laatu voi kärsiä. Mutta Lupin on tässä mielessä todella iloinen yllätys. George Kayn käsikirjoittama sarja tuntuu arkiselta ja todelliselta. Ranskalaiset näyttävät mallia, miten tehdään loistavaa draamaa.

Lupin toi mieleeni George Clooneyn tähdittämän trilogian, joka sai alkunsa Ocean’s Eleven elokuvasta, joka valmistui vuonna 2001. Varsinkin Lupinin avausjakso on täynnä tuosta trilogiasta tuttua tunnelmaa.

Omar Sy:n luoma hahmo on yksi parhaista, johon olen törmännyt. Assane Diop on todella monimutkainen hahmo, joka on esimerkiksi sekä viekas varas että rakastava isä. Omar Sy on valinnut todella vähäeleisen tavan rooliaan varten, ja täytyy myöntää, että valinta on osunut oikeaan.

Sarja tulee ensi-iltaan 8.1 tammikuuta.

Teksti: Juho Kojima