Kategoriat
Hollywood Uutiset

Oscar-gaala kokee isoja muutoksia

Oscar-gaala kokee tänä vuonna ison muutoksen, kun kaikkia pystejä ei jaetakkaan suorassa lähetyksessä, vaan kahdeksan kategorian voittajat saavat kultaiset patsaansa ennen suoran lähetyksen alkua. Yhdysvaltain elokuva-akatemia kuitenkin lupailee, että nämäkin palkitut näkyvät ainakin jollain tavalla lopullisessa suorassa lähetyksessä.

Noihin kahdeksaan kategoriaan kuuluvat esimerkiksi editointi, maskeeraus ja lavastus.

Akatemia perustelee muutoksia sillä, että näin gaalaa saadaan lyhennettyä, ja samalla lähetyksessä pystytään tarjoamaan enemmän viihdettä ja komediaa.

Muutoksista uutisoinut Variety huomauttaa kuitenkin, että painetta nyt tehdyille muutoksille on tullut myös ABC-televisioyhtiöltä, joka vastaa tapahtuman televisioinnista. Variety jatkaa, että muutosten suurin syy taitaa olla Oscareiden jyrkästi laskeneet katsojaluvut.

Akatemian presidentti David Rubin perusteli tehtyjä muutoksia kirjeessä, joka lähetettiin akatemian jäsenistölle. Kirjeessään Rubin toivoo ymmärrystä. Hän myös toteaa, että kaikki ehdokkaat ja voittajat ovat yhtä tärkeitä. Mutta jo kirjeen alussa käy selväksi, että gaalaan tehdyt muutokset on toteutettu television ehdoilla, kun Rubin toteaa, että kaikkia sidosryhmiä on kuultu, mutta hän nostaa esille erityisesti televisioyhtiöt.

Tämän vuoden Oscar-gaalan juontavat Amy Schumer, Regina Hall ja Wanda Sykes.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Variety