Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt teattereissa: The Card Counter

Syntien sovittaminen on pitkäjänteistä peliä Paul Schraderin elokuvassa The Card Counter. Kostotrilleri kertoo uhkapelaajaksi ryhtyneestä sotavankien kuulustelijasta, jota menneisyyden haamut piinaavat. Intensiivistä draamaa tähdittävät Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan ja Willem Dafoe.

Tässä elokuvassa ei tapahdu yhtään mitään. Juonta kyllä kehitellään, mutta kehittely ei johda sitten yhtään mihinkään. Leffan kaikki henkilöhahmot jäävät kuin tyhjiksi kuoriksi.

Yleensä pidän uhkapeleihin keskittyvistä elokuvista, mutta kun oikeastaan tämä leffa ei keskity siihenkään. Julkaisijan esittelyssäkin mainittu kostokin jää sekin hyvin pieneen rooliin, Oscar Isaacin esittämä hahmo aikoo hyvittää Yhdysvaltain armeijan kuulustelijana tekemänsä vääryydet kostamalla Dafoen esittämälle kouluttajalleen.

Oscar Isaac elokuvassa The Card Counter.

Ihan hyvä ajatus sinänsä, mutta elokuvan ajasta tähän käytetään aikaa ehkä noin kolme prosenttia. Muu aika kulutetaan seuraamalla, miten Oscar Isaacin esittämä William Tell haahuilee kasinolta toiselle pelaten pokeria, pokeria ja taas pokeria. Hän saa seurakseen Cirkin (Sheridan), joka loppujen lopuksi päätyy seuraamaan Williamia ilman selvää päämäärää. Sekavan kolmikon täydentää Haddishin esittämä La Linda, joka yrittää värvätä Williamia omaan pokeritalliinsa, jonka avulla tämä pääsisi nauttimaan isoista voitoista. Ainoa lopputulema tuosta kuviosta on, että kaksikko päätyy rakastelemaan kohtauksessa, joka on tehty todella tökerösti.

Elokuvan suurin häviäjä on Dafoe, jonka rooli jää todella pieneksi ja vaille minkäänlaista merkitystä. Nyt täytyy ihan oikeasti ihmetellä, kuinka noin loistava näyttelijä on saatu mukaan elokuvaan, joka kuuluisi suoraan kaatopaikalle.

The Card Counter pyörii nyt teattereissa.

Trailer: Scanbox Entertainment Finland

Teksti: Juho Kojima