Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään Vitosella: King Richard

Koko maailmaa inspiroineeseen tositarinaan perustuva Warner Bros. Picturesin elokuva “King Richard: Williamsien tarina” kertoo siitä, miten Richard Williams, kaksi kaikkien aikojen lahjakkaimpiin lukeutuvaa urheilijaa kasvattanut sinnikäs isä, tulee mullistaneeksi tennismaailman ikiajoiksi. Richardin nimiroolissa nähdään kaksinkertainen Oscar-ehdokas Will Smith ja ohjauksesta vastaa Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men).

Aunjanue Ellis (If Beale Street Could Talk, TV-sarja Quantico) esittää tyttöjen äitiä Oracene “Brandi” Williamsia, Saniyaa Sidney (Hidden Figures – Varjoon jääneet, Fences) on Venus Williams, Demi Singleton (TV-sarja Godfather of Harlem) on Serena Williams.

Tämä elämänkerrallinen elokuva oli yllättävän aidon tuntuinen. Itse en yleensä pidä tämän genren tuotoksista, koska niistä jää usein melko sokerinen jälkimaku. Yksi asia, joka auttoi tätä elokuvaa, oli se, että tarina kerrottiin pitkälti Richardin näkökulmasta, jolloin Will Smith pääsi loistamaan.

Will Smith olikin tämän elokuvan kohdalla mielestäni se suurin mahdollinen karikko, sillä onhan kyseessä yksi Hollywoodin suurimmista tähdistä, mutta tällä kertaa Smith oli jättänyt egonsa kotiin ja antoi roolihahmonsa loistaa. Välillä jopa unohdin, että valkokankaalla oli tuo kuuluisa näyttelijä.

Sekä Venusin että Serenan näyttelijät suoriutuivat rooleistaan hienosti. Täytyy muistaa, että tehtävä ei varmasti ollut helppo, kun molemmissa tapauksissa roolin ”esikuva” on maailmanluokan supertähti.

Huolestun aina, kun huomaan, että elämänkerrallisen elokuvan tuottajina hääräävät itse tarinan aidot päähenkilöt, koska silloin riskinä on, että elokuva olisi tehty silkkihansikkaat kädessä. Tällä kertaa tuo sudenkuoppa oli onnistuttu välttämään melkein kokonaan. Sekä Venus että Serena löytyivät tuottajien joukosta.

Jotkut elokuvan kohtauksista tuntuivat ehkä hieman siirappisilta tai Richardin turhalta kehumiselta, mutta onneksi yletön sokerikuorrutus oli jätetty pois.

Kysyin itseltäni elokuvan päätyttyä, oliko tämä leffa tarpeellinen. Rehellinen vastaukseni on, että ei, mutta King Richard oli todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Warner Bros. Pictures

Teksti: Juho Kojima