Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt teattereissa: Kimpassa 99

Vuonna 1975 Kimpassa-kollektiivi oli suurperhe. 24 vuotta myöhemmin, vuonna 1999 se on kutistunut kovin pieneksi. Jäljellä on enää maailman ystävällisin ihminen Göran ja räsymattoja kutova Klasse.

Kun Klasse kutsuu salaa kaikki Göranin syntymäpäiväjuhliin, kokoontuvat he taas yhteen yhdeksi illaksi. Mitä heidän elämässään on tapahtunut sitten viime näkemän? Onko elämä kohdellut heitä hyvin vai huonosti? Kenestä tuli kuuluisa kirjailija ja kuka päätyi mielisairaalaan? Ovatko 70-luvun unelmat yhä elossa? Kuka muistaa Peterin? Syökö Göran yhä puuroa?

Noin elokuvaa kuvataan sen pressisivuilla, mutta jälleen kerran omasta mielestäni totuus on hieman eri juttu.

Tästä arvostelua ei tule pitkää, sillä tämä elokuva ei sitä ansaitse. Pahin juttu on se, että leffa on harvinaisen tylsä, joka oli minulle todellinen yllätys, sillä yleensä pidän ruotsalaisesta huumorista, mutta tällä kertaa ei osunut yhtään.

Elokuvan juonen voi tiivistää pariin lauseeseen. Vanhat tuttavat kokoontuvat yhteen viettämään aikaa, ja siellä kaikilla oli niin mukavaa. Lopulta kaikki päättyy kuitenkin yleiseen nahisteluun ja nyyhkytykseen, kun kaikki huomaavat, miten paljon kaikki ovat muuttuneet.

Tätä leffaa katsoessa jokainen minuutti tuntui samalta kuin yksi tunti. En edes pystynyt laskemaan, miten monta kertaa kurkkasin kelloani. Kun lopputekstit alkoivat, niin poistuin salista valoakin nopeammin.

Tähdet: *

Ensi-ilta: 20.10.2023

Ikäraja: 7

Pituus: 115 min.

Ohjaus: Lukas Moodysson

Käsikirjoitus: Lukas Moodysson

Teksti: Juho Kojima