Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt Teattereissa: Halloween Ends

Kaikkien aikojen kehutuin ja palvotuin kauhuelokuvasarja saa 44 vuoden jälkeen eeppisen, hirvittävän päätöksensä, kun Laurie Strode kohtaa viimeistä kertaa pahuuden ruumiillistuman Michael Myersin. Vain toinen heistä selviää ennennäkemättömästä kaksinkamppailusta.

Ikoninen Jamie Lee Curtis palaa viimeistä kertaa Laurie Stroden rooliin – kauhuelokuvien ensimmäinen “viimeinen tyttö” oli myös rooli, joka teki Curtisista tähden. Hän on esittänyt Laurieta yli neljänkymmenen vuoden ajan, mikä on yksi elokuvahistorian pitkään jatkuneimmista rooleista. Kun elokuvasarja alkoi uudestaan vuonna 2018, Halloween rikkoi yleisöennätyksiä: siitä tuli sarjan menestynein osa, ja se oli ensi-iltaviikonloppunaan kaikkien aikojen katsotuin naisen tähdittämä kauhuelokuva.

Noin elokuvaa esitellään sen julkaisijan Universalin toimesta. Älköön kukaan naurako, mutta Halloween Ends on ensimmäinen tämän elokuvasarjan osa, jonka katsoin. Olen kuullut muista sarjan elokuvista paljon hyvää, joten odotukseni olivat melkoisen korkealla. Pettymykseni olikin suuri. kun poistuin paikalta elokuvan päätyttyä.

Halloween Ends ei tarjonnut yhtään yllätystä, tai edes kunnon säikäytystä. Mikä tätä genreä nykyisin oikein vaivaa? Ensin on kauhea ennakkohypetys, trailerit näyttävät hienoilta ja elokuvan ympärillä on kova kohina ja puhina, mutta sitten, kun varsinainen leffa pläjähtää valkokankaalle, niin tunnelma lässähtää, koska lopputulos on todella puumainen ja suorastaan tylsä.

Tämä klassikoiden jatko-osa edustaa juuri tuota tyyppiä. David Gordon Greenin ohjaustyö alkaa laahaavan hitaasti, Ainakin minä vilkuilin kelloani todella usein, koska elokuvan tarjoama meininki oli todella väsyttävää.

Kuva: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Odotin koko ajan, että milloin se kauhu oikein lävähtää silmille, mutta odotus venyi ja vanui. Sitten, kun se kauhu lopulta muistettiin kaivaa vintin nurkasta esiin, se olikin niin pehmoa, että olisi tehnyt mieli ulvoa naurusta. Halloween Ends sisälsi lopulta enemmän roiskuvaa verta kuin aitoa kauhua.

 Michael Myers oli todella tylsä hahmo, joka keskittyi uhkaavaan hönkäilyyn ja puukon tai muiden teräaseiden heilutteluun. Melkoisen rasittavaa, suorastaan ajan haaskaamista.

Jamie Lee Curtisin olisi kannattanut jättää tämä työkeikka väliin, koska häntä ei tuntunut koko homma hirveästi kiinnostavan, joka oli sinänsä outo havainto, sillä Curtis toimii elokuvan tuottajana. Jo pelkästään tuosta syystä luulisi, että homma kiinnostaisi edes hieman, mutta kun ei tainnut jaksaa kiinnostaa pätkääkään.

Minusta on todella ikävää, että eri studiot ovat nykyisin valmiita pilaamaan vanhoja klassikoita pelkästään nopean rahan toivossa. Tämän elokuvan myötä näin kävi nyt Halloween -elokuvasarjalle. ainoa, mitä nyt voi toivoa on, että Halloween Ends oli oikeasti sarjansa viimeinen edustaja.

Elokuva on nyt teattereissa.

Trailer: Universal Movies Finland

Teksti: Juho Kojima