Kategoriat
Elokuvat Ruutu+ Suoratoistopalvelut

Ruutu+ tarjoaa: The Fifth Element

2200-luvulle sijoittuvassa elokuvassa taksinkuljettaja ja entinen sotilas Korben Dallas (Bruce Willis) joutuu mukaan Maan selviytymiskamppailuun, kun maapallon pelastajaksi lähetetty Leeloo-niminen yliolento (Milla Jovovich) putoaa hänen taksiinsa.

Dallasin tehtävä on löytää neljä puuttuvaa elementtiä, joita Leeloon ohella tarvitaan Maan pelastamiseksi. Myös soturirotu mangaloret ja paha liikemies Jean-Baptiste Emanuel Zorg (Gary Oldman) jahtaavat näitä elementtejä.

Luc Bessonin ohjaama klassikko on lähes täydellinen tieteiselokuva, joka sekoittaa huumoria ja toimintaa juuri oikeassa suhteessa. Olen aina kokenut, että elokuva vastustaa sotaa ja samalla se opettaa ihmisiä rakastamaan toisiaan. The Fifth Element on tietenkin täynnä toimintaa ja huisketta, mutta tarinan syvemmät merkitykset on piilotettu todella taitavasti yleisen härdellin joukkoon, ja ne uppoavat katsojaan melkein huomaamatta.

Näyttelijöistä täytyy ehdottomasti nostaa esiin Gary Oldman, joka osoittaa olevansa varsinainen kameleontti. Hän uppoutuu rooleihinsa niin täydellisesti, että katsoja unohtaa itse näyttelijän ja keskittyy pelkästään roolihahmoon. Juonitteleva Zorg on tästä täydellinen esimerkki. Mielestäni Oldman olisi ansainnut Oscarin suorituksestaan. Onneksi kokeneen näyttelijän kyvyt saivat lopulta tunnustuksen, kun hänet palkittiin Oscarilla elokuvasta Darkest Hour vuonna 2018.

Vaikka et pitäisi tieteiselokuvista, niin The Fifth Element kannattaa katsoa silti, sillä elokuva on visuaalisesti todella huimaava. Jo pelkästään värimaailma on suorastaan henkeäsalpaava. Mutta mikä parasta, vaikka visuaalisuus onkin todella voimakas elementti, niin se ei kuitenkaan peitä tarinaa alleen, vaan tukee sitä.

Voit Katsoa The Fifth Elementin, vaikka heti Ruutu+ -palvelusta.

Trailer: Madman Films

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: Wikipedia