Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Nyt Netflixissä: Jay-Z:n tuottama The Harder They Fall

Nat Love istuu vanhempiensa kanssa ruokapöydässä, kun julma rikollispomo Rufus Black tunkeutuu perheen kotiin ja tappaa ruokapöydän ääressä istuvat aikuiset. Näin dramaattisesti alkaa Netflixin tuottama ja Jaymes Samuelin ohjaama länkkäri The Harder They Fall. Elokuvan on tuottanut Hip hopistaan tunnettu Jay-Z.

Viime vuosina ei olekaan nähty montaa kunnon länkkäriä. Mieleeni muistuu oikeastaan vain kaksi, News Of The World ja Sistersin veljekset, joten on hienoa, että Netflix näytti projektille vihreää valoa. Olen tämän genren suuri fani, joten odotin elokuvalta todella paljon.

Elokuvassa nähdään joukko todella taitavia näyttelijöitä kärkinimenä Rufus Blackin roolissa nähtävä Idris Elba, joten mahdollisuuksia olisi ollut, vaikka mihin, mutta ikävä kyllä, lopputulos jää melkoisen laihaksi.

Tarinan juoni kietoutuu Nat Loven (Jonathan Majors) janoaman koston ympärille. Juonen kehittely alkaa erittäin lupaavasti, mutta kerronnan edetessä käy ilmi, että kyseessä onkin liiankin tavallinen länkkäri, joka toistelee edeltäjiensä kliseitä, jotka on kuultu ja nähty liiankin monta kertaa. Mukaan on heitetty tiettyjä varmasti Jay-Z:n mukanaan tuomia vaikutteita, jotka kuuluvat elokuvan musiikissa ja näkyvät eritoten siinä, että katselukokemus muistuttaa välillä enemmän musiikkivideota kuin elokuvaa.

THE HARDER THEY FALL: REGINA KING as TRUDY SMITH in THE HARDER THEY FALL Cr. DAVID LEE/NETFLIX © 2021

Mielestäni Netflix markkinoi elokuvaansa hieman harhauttavasti, ainakin näin lehdistön suuntaan. Ennakkomateriaalissa annetaan ymmärtää, että Idris Elba olisi suunnilleen koko tarinan pääosassa. Totta on, että hän näyttelee elokuvan pahista, mutta todellisuudessa hänen roolinsa jää melko pieneksi, vaikka Rufus Blackin hahmo väijyykin koko tarinan taustalla.

Luulen, että Netflix toimi täysin tietoisesti, sillä ilman valittua strategiaa palvelun käyttäjät tuskin olisivat löytäneet tätä elokuvaa kyseisen suoratoistopalvelun valtavasta sisältötulvasta.

Lopuksi on vielä todettava, että ohjaaja Samuel taitaa olla kova Marvelin fani, sillä elokuvan loppuräiskintä muistutti supersankareistaan tunnetun studion kaavoja.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima