Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt ensi-illassa: Free Guy

Free Guy kertoo pankkivirkailijasta, joka huomaa olevansa vain sivuhenkilö avoimen maailman videopelissä, ja päättää ryhtyä oman tarinansa sankariksi. Maailmassa, jossa ei ole rajoja, hän on päättänyt olla se tyyppi, joka pelastaa maailman omalla tavallaan… ennen kuin on liian myöhäistä.

Tämä leffa on täynnä pelkkää tyhjää höttöä. Ryan Reynolds, joka nähdään Guyn roolissa, pääsee näyttelemään itseään. Kaikki elokuvan hahmot tuntuvat todella keinotekoiselta. Jotenkin haiskahtaa siltä, että tekijät ovat katsoneet Jim Carreyn tähdittämän Truman Show:n ja ajatelleet, että tuossahan olisi hyvä idea.

Mutta näillä leffoilla on yksi tärkeä ero, sillä Truman Show oli oikeasti hauska. Free Guy yrittää olla hauska, mutta epäonnistuu isosti. Reynolds unohtaa, että kyseessä ei ole Deadpool, vaan pelkkä Guy.

Free Guyn parasta antia on hieman yllättäen Guyn ihastuksen Millien roolissa nähtävä Jodie Comer, joka tekee täysillä töitä sen eteen, että tämä leffa toimisi, mutta yritys jää turhaksi, koska hän ei saa tukea mistään tai keneltäkään-

Elokuvan maailmaa on kyllä alettu rakentaa oikeaan ja ihan hauskaan suuntaan, mutta sitten joku on vääntänyt napit väärään asentoon ja lopputulos on todella sekava.

Free Guy saapui ensi-iltaan tänään perjantaina.

Twentieth Century Studios Suomi

Teksti: Juho Kojima