Kategoriat
Cmore Suoratoistopalvelut

Nyt C Moressa: The First

Kahdeksanosainen amerikkalainen draamasarja. Laz Ingram saa kunniakkaan tehtävän johtaa ensimmäistä miehitettyä avaruuslentoa Marsiin. Tehtävä saa kohtalokkaan alun, ja ongelmat menneisyydestä sotkevat miehistön asiat. Sarjan pääosassa nähdään Sean Penn.

The First on Netflixistä tutun House of cardsin tuottajana toimineen Beau Willimonin käsialaa. Hänen kädenjälkensä näkyy erityisesti sarjan ilmapiirissä. Luulin, että sarjassa keskityttäisiin enemmän astronauttien tarinaan, mutta sarjan juoni luisuukin nopeasti politikoinnin suuntaan. En tiedä pitäisikö olla yllättynyt, kun kyseessä on Beau Willimonin tuotos, mutta olen kuitenkin pettynyt, sillä mahdollisuuksia olisi ollut, vaikka mihin.

En tiedä, mikä minua vaivaa, kun kyseessä on Sean Penn, mutta hänen hidas, hiljainen ja eleetön tyylinsä ei toimi kohdallani. Tällä kertaa tilannetta pahensi se, että sarjan juoni etenee muutenkin melko hitaasti. Välillä tuntui, että tapahtumat jäivät junnaamaan paikalleen.

Luulin aluksi, että kyseessä oli täysin uusi sarja, koska Maikkarin markkinoinnista sai sen käsityksen, mutta kyseessä onkin jo vuonna 2018 valmistunut sarja. Eihän tuo pieni yksityiskohta mitään sinänsä merkkaa, mutta kuitenkin.

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat nyt katsottavissa C More-palvelussa.

Teksti: Juho Kojima