Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

Norjalainen rikosdraama Outlier on mielenkiintoinen tuttavuus, mutta…

Poliisi löytää 19-vuotiaan Sofien ruumiin matkailuvaunusta pienestä norjalaiskylästä. Maja Angell tutkii sarjamurhaajia Lontoossa. Kun hän kuulee kotimaansa murhatapauksesta, hän lähtee pohjoiseen.

Näin HBO Nordicin sivuilla kuvaillaan uutta pohjoismaalaista rikossarjaa Outlier. Sarjan idea on sinänsä ihan mielenkiintoinen, mutta kuitenkin samalla hieman outo. Olen katsonut nyt kaksi ensimmäistä jaksoa, ja juonessa on pieni ongelma, joka vaivaa ainakin minua. Pitäisikö minun katsojana muka uskoa, että ilmeisesti juuri Lontoossa opiskelunsa päättänyt nuori päättää yhtäkkiä palata kotimaahansa profiloimaan mahdollista murhaajaa, ei mene läpi.

Kaikesta huolimatta Majan roolissa nähtävä Hanne Mathisen Haga tekee aivan loistavaa työtä, vaikka skenaario onkin uskomaton. Haga sopii todella hyvin yksinäisen nuoren rooliin, sillä samalla, kun Maja selvittää tapausta todella määrätietoisesti, niin hän etsii selvästi myös omia juuriaan ja paikkaansa maailmassa. Mathisen Haga osaa yhdistää nämä ominaisuudet kokonaisuudeksi todella sulavasti.

Outlier on nyt katsottavissa HBO Nordicilla.

Teksti: Juho Kojima