Kategoriat
Artikkelit Disney+ Suoratoistopalvelut

Mietteitä Obi-Wan Kenobista

Nyt se on nähty, nimittäin Disneyn Tähtien sodan Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregorin tähdittämä sarja jakoi ainakin omat mielipiteeni. Toisaalta sarja tarjosi juuri sitä, mitä odotinkin, mutta sitten sarjassa oli varsinkin eräs piirre, joka hieman närästi.

Tämä sarja keskittyi yllättävänkin paljon Kenobin ja prinsessa Leian väliseen ystävyyteen, Olihan se hienoa, koska nuorta Leiaa näyttelevä Vivien Lyra Blair varastaa koko show’n. Hän on paras osa koko kokonaisuutta.

Blair oli suorastaan maagisen hyvä. Näiden kahden hahmon välistä suhdetta rakennettiin oikeastaan yllättävän pitkälle, kun otetaan huomioon alkuperäisen Tähtien sodan tapahtumat.

Toki ymmärrän myös ohjaaja Deborah Chown innostuksen kehittää juuri tätä juonikuvioita, koska McGregor ja Blair ovat niin loistava parivaljakko, mutta samalla täytyy kysyä, onko Disneyn omistama Lucasfiln unohtanut alkuperäisen Tähtien sodan asettamat rajoitteet.

Tämän sarjan nimi olisi yhtä hyvin voinut olla Obi-Wan & Darth Vader. Sen verran useasti tuo lapsuuteni painajaisissa esiintynyt musta pahuuden perikuva nähtiin sarjan eri jaksoissa. Vaderin hahmosta paljastui monia uusia puolia. Esimerkiksi kolmannessa osassa nähty kohtaus, jossa hän murtaa nuoren pojan niskat melkoisen julmalla tavalla, tuntui yllättävän monet fanit.

Kohtaukset, joissa Obi-Wan ja Darth Vader kohtasivat, toisensa olivat täyttä kultaa, sillä Vaderin maskin takaa löytyvä Hayden Christensen tuntui todellakin nauttivan päästessään haastamaan ystävänsä McGregorin.

Tässä sarjassa Vader todellakin pääsi loistamaan. Jotenkin hahmon voimaa lisää jo pelkästään se, että asun sisällä oli juuri Christensen.

Olin todella yllättynyt siitä kritiikistä ja jopa julmasta palautteesta, jota Third sisterin roolissa nähty Moses Ingram sai osakseen. Pidin hänen suorituksestaan. Jotkut ovat syyttäneet häntä jäykkyydestä. Itse tulkitsin asian niin, että Jedinmetsästäjän rooli vaatikin jäykkyyttä, ja kukapa ei olisi jäykkänä pelosta Vaderin edessä.

Omasta mielestäni Obi-Wan Kenobi oli todella hyvä lisäys Tähtien sodan universumiin. Parasta tässä sarjassa oli se, että McGregor ja Christensen kohtasivat toisensa.

Sarja löytyy kokonaisuudessaan Disney+ -palvelusta.

Trailer: Star Wars YouTube channel

Teksti: Juho Kojima