Kategoriat
Disney+ Elokuvat Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Marvelin Eternals

Marvel Studiosin Eternals seuraa sankariryhmää tähtien tuolta puolen, joka on suojellut Maata aikojen alusta. Kun hirviömäiset olennot, deviaanit, joiden luultiin jo jääneen historian hämärään, palaavat salaperäisesti, täytyy ryhmän yhdistää voimansa puolustaakseen ihmiskuntaa jälleen kerran.

Gemma Chan on ihmiskuntaa rakastava Sersi, Richard Madden on rajattoman voimakas Ikaris, Kumail Nanjiani on Kingo, Lia McHugh on ikuisesti nuori, vanha sielu Sprite, Brian Tyree Henry on älykäs keksijä Phastos, Lauren Ridloff on supernopea Makkari, Barry Keoghan on syrjään vetäytyvä Druig, Don Lee on voimakas Gilgamesh. Kit Harrington on Dane Whitman, Salma Hayek on viisas ja henkevä johtaja Ajak ja Angelina Jolie on peloton soturi Thena.

Eternals on lähes täyskäännös Marvelin tarustossa. Jo elokuvan alussa minulle tuli tunne, että jaahas, kaiken edellisistä elokuvista opitun voikin sitten heittää roskakoppaan.

Marvel Studios’ ETERNALS. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Tämä uusi supersankareiden ryhmä ei todellakaan vedä vertoja Avengerseille, joiden tarinaa Marvel rakensi rauhallisesti ja erittäin tietoisesti. Fanit oppivat suorastaan rakastamaan Kapteeni Amerikkaa ja kumppaneita. Studiolla on edessään todella valtava urakka, jos Eternals yritetään nostaa samalle fanituksen tasolle. Uskallan jopa väittää, että kyseessä on mahdoton tehtävä.

Marvelin uuden kyhäelmän suurin ongelma on siinä, että hahmot tuntuvat ainakin minusta täysin yhdentekeviltä. Marvelin olisi kannattanut vain jatkaa Iron Manin ja muiden tunnettujen hahmojensa parissa.

Toivottavasti yksikään näistä uusien hahmojen näyttelijöistä ei yritä rakentaa uraansa Marvelin varaan, sillä silloin saattaa olla tiedossa ongelmia. Heti perään voi saman todeta Marvelista. Itse pelkään, että Eternals saattoi olla studion ensimmäinen todellinen harha-askel.

Ainakaan minä en odota tämän tarinan jatkoa kovinkaan innokkaasti. Ehdotankin, että Marvel ja Disney ottaisivat pitkän aikalisän, jonka aikana palapeli voitaisiin koota kokonaan uusiksi.

Voit katsoa tämän leffan nyt Disney+ -palvelussa. 

Trailer: Marvel Entertainment

Teksti: Juho Kojima