Kategoriat
Amazon Prime Suoratoistopalvelut

Kommentti: Amazon Prime Videon tilanne Suomessa ei ole hyvä, mutta toivoa on

Tuli tässä mieleen, että Amazon Prime videolla taitaa olla melkoinen huoli tulevaisuudestaan pohjoismaissa. Palvelun Suomen edustaja julkaisi eilen tiedotteen koskien Prime Videon suunnitelmista kylmän pohjolan osalta, mutta jotenkin eilinen ulostulo muistutti enemmän hätähuutoa.

Käsi pystyyn, kuinka moni oikeasti katsoo Primea esimerkiksi viikoittain. Vielä parempi kysymys olisi ehkä, kuinka moni edes tietää tai välittää siitä, että Prime video toimii Suomen markkinoilla. Yhtiön markkinointi täällä suomessa on ollut lähinnä surkeaa katsottavaa, kun Netflix, Viaplay ja Disney+ ovat olleet koko ajan esillä eri medioissa, niin Amazon Prime Video on päässyt vajoamaan täysin unholaan.

Nyt Amazon sitten yrittää hädissään paikata uppoavaa laivaa, mutta uskallan väittää, että paniikissa tehdyt maineen ja kunnian palautustoimet on aloitettu aivan liian myöhään.

Amazon Primen markkinointia Suomessa hoitaa nykyisin kotinainen mainostoimisto, jolle voi antaa täydet pisteet hyvästä yrityksestä, mutta eilen julkaistu uusi mainoskampanja tuntui katoavan julkisuudesta kuin tuhka tuuleen. Siltä se ainakin tuntui.

Nykyisin ei riitä pelkästään se, että suoratoistopalvelulla on tunnettu nimi, vaan sisältö ratkaisee, ja myös se, että minkälaisen ensivaikutelman kuluttaja palvelusta saa.

Amazonilla on edessään todella suuri urakka näiden molempien osa-alueiden kohdalla, kun Primen etusivun avaa tietokoneella, käyttäjä saa eteensä melkoisen sillisalaatin, jossa järjestys loistaa poissaolollaan.

Listalta löytyy Amazonin omaa tuotantoa ja esimerkiksi muutama tuttu sarja Housen ja The Mentalistin johdolla, mutta muuten palvelun valikoima on hieman omalaatuinen, joka ei varmasti vedä suurta yleisöä puoleensa.

Itselläni Amazon Prime Video on vain yhdestä syystä, nimittäin sieltä löytyy legendaarinen Battlestar Galactica. Ilman tuota sarjaa en tilaisi koko palvelua.

Prime Videon tulisi kiinnittää aivan erityistä huomiota palvelun ilmeeseen ja käyttöliittymään, jotka omasta mielestäni ovat tällä hetkellä todella surkeassa jamassa.

Lopuksi edes vähän kannustavia sanoja. Amazon Prime Video ui tällä hetkellä melko syvällä, mitä tulee Suomen markkinoihin, mutta kovalla työllä ja hyvällä sisällöllä palvelu voi lähteä uuteen nousuun.

Video: Amazon Prime Video UK

Teksti: Juho Kojima