Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Kertomus Night Stalkerista on todella hyvä dokumentti

En ole kovinkaan montaa kertaa katsonut minisarjaa yhdellä kertaa, mutta Netflixin tuottama Night Stalker sai minut tekemään poikkeuksen. Kyseessä on dokumentti, joka kertoo vuonna 1985 Los Angelesissa liikkuneesta sarjamurhaajasta, joka pahoinpiteli ja tappoi useita ihmisiä. Tämä sarja on yksi parhaista true crime dokkareista, jonka olen ikinä nähnyt.

Sarja kertoo ihmisten julmuudesta, mutta myös siitä, kuinka tavalliset poliisit ovat valmiita puolustamaan tavallisia ihmisiä.

Dokumentissa käsitellään Night Stalkerin tapausta, mutta samalla minisarja kertoo siitä, miten poliisit ryhtyvät selvittämään mitä tahansa tapausta. Rikokset selviävät poliisien kovalla ja usein raskaalla työllä, mutta ratkaisuun tarvitaan myös todistajia, todisteita ja usein myös onnea. Juuri tämän takia Night Stalkerin tapaus on hyvä esimerkki, sillä siinä yhdistyvät kaikki nämä elementit.

Samalla tämä sarja on loistava kuvaus tuon ajan amerikkalaisesta yhteiskunnasta, jossa sekoittuvat usko hyviin ihmisiin, julmuus, julkisuus ja inhimillisyys tai sen puute.

Night Stalker: Hunt For A Serial Killer saapuu Netflixiin 13. tammikuuta.

Teksti: Juho Kojima