Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: komediaa Leslie Nielsenin tapaan

Huippusuositun Mies ja alaston ase -elokuvasarjan käynnistänyt hervoton vauhtikomedia, joka sai alkunsa tv-sarjasta Hei, me pamputetaan. Pääosassa poliisietsivä Frank Drebininä nähdään Leslie Nielsen, naispääosaa esittää Priscilla Presley. Mukana myös Sopranos-sarjasta tuttu Nancy Marchand ja O.J. Simpson.

Voi noita aikoja minä niin kaipaan. Tämä elokuva on muistutus siitä, mitä voidaan saada aikaan, kun tekijät päättävät pitää hauskaa. Mutta työryhmä kuitenkin suhtautui projektiin vakavasti, sillä jokainen yksityiskohta on hiottu lähes täydelliseksi. Ohjaaja David Zucker kuljettaa katsojan vitsien välillä niin nopeasti, että ilma meinaa loppua.

Elokuvalla on yksi kivijalka, jota ilman se ei olisi toiminut, nimittäin Leslie Nielsen. Hänen suorituksensa hakee vertaistaan. Frank Drebin on kaikessa hulluudessaan todella luonnollinen hahmo, joka ei edes ymmärrä toimivansa eri aaltopituudella kuin muut. Juuri tämän takia Nielsen on roolissaan niin loistava, sillä hän ottaa sen vakavasti, ja saa katsojan ajattelemaan, että juuri noinhan Frankin pitääkin olla ja elää.

Mies ja alaston ase nähdään Nelosella tänään kello 22.30 alkaen.

Trailer: Blockbuster

Teksti: Juho Kojima