Kategoriat
TV

Heti torstaina aamutuimaan Hero kutsuu koko perheen vierailulle Zootropolikseen

Moderni nisäkkäiden kaupunki, Zootropolis, on yhteisö, jollaista ei ole toista. Se on maailman eläinten sulatusuuni, jossa kaikki norsusta päästäiseen asuvat yhdessä eri kaupunginosissa kuten elegantti Sahara Square ja viileä Tundratown. Mutta kun aina positiivinen konstaapeli Judy Hopps (Iina Kuustonen) saapuu Zootropolikseen, hän tajuaa, ettei ole helppoa olla ensimmäinen kaniini kaupungin poliisivoimien suurten ja karskien eläinten joukossa.

Näyttääkseen, mistä hänet on tehty, päättää Judy ratkaista hankalan jutun. Mysteerin ratkaiseminen tosin vaatii, että hän tekee yhteistyötä suulaan ja ovelan Nick Wilde (Ilkka Villi) -nimisen ketun kanssa.

Tämä elokuva on yksi Disneyn viime vuosien parhaista tuotoksista. En tiedä, mikä tekijöitä on vaivannut, mutta Disney on onnistunut tekemään elokuvan, joka ei tunnu kaupalliselta, vaan aidosti lämpimältä tarinalta.

Kuva elokuvasta Zootropolis

Zootropolis tarjoaa hupia sekä lapsille että aikuisille. Elokuvassa on esimerkiksi kohtaus, joka on suora viittaus Francis Ford Coppolan ohjaamaan Kummisetä elokuvaan. Nauroin aivan kippurassa, kun näin kyseisen kohtauksen, sillä se hipoo täydellisyyttä.  Zootropoliksen ohjaajat Byron Howard ja Rich Moore ovat löytäneet tarinaansa todella hyvän tasapainon. Lapset jaksavat seurata juonta, koska ruudulla riittää tapahtumia, mutta samalla aikuisenkin mielenkiinto säilyy.

Yleensä en ole suomalaisten dubbausten fani, sillä ne ovat usein melko puisia, mutta tällä kertaa rooleihin on valittu juuri oikeat näyttelijät. Iina Kuustosen ja Ilkka Villin suoritukset täydentävät toisiaan mainiosti. Varsinkin Villin suoritus viekkaana kettuna on täyttä kultaa.

Zootropolis torstaina heti aamutuimaan kello 08:15 Hero-kanavalla.

Trailer: Disney Suomi

Teksti: Juho Kojima