Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

He-Man melkein ilman He-Mania

Mattel Television ja Netflix ovat kaivaneet ideakirstuaan ja löytäneet He-Manin ja tämän kaverit. Alkuperäinen 80-luvulla tehty tv-sarja kuului lapsuuteni ehdottomiin suosikkeihin, eräiden vihreiden kilppareiden lisäksi. Tuossa alkuperäisessä sarjassa oli kaikki hyvän piirretyn ainekset. Skeletor on edelleen omasta mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista pahiksista, mutta vain jos äänenä on Alan Oppenheimer. Vanhan sarjan tarinat olivat täynnä toimintaa, mutta silti hauskoja. Tämä uusi sarja ei pääse lähellekään tuota tasoa.

Mutta uuden sarjan pahin rikos on se, että itse He-Man on ajettu todella pieneen sivurooliin, suorastaan järkyttävää! Samoin on tehty Skeletorille! Nyt voi mielestäni kysyä, että onko Netflixin konttorilla menetetty järki ihan kokonaan.

 Masters of the Universe: Revelation nimeä kantavan uutuuden keulahahmoksi on nostettu Sarah Michelle Gellarin esittämä Teela, joka ryhtyy keräämään ympärilleen uutta soturijoukkoa Eterniaa kohdanneen mullistuksen jälkeen. Sinänsä ihan kiva ja nokkela ajatus, mutta sarja kaipaa kipeästi He-Mania ja fanien rakastamaa keltaista pääkalloa.

Skeletorin äänenä kuullaan tällä kertaa tuttu tuulahdus kaukaisesta galaksista, kun Mark Hamill astuu rakastetun pahiksen vaativaan rooliin. Nyt on pakko myöntää, että valinta meni metsään, koska Hamill kuulostaa koko ajan Batmanin arkkiviholliselta Jokerilta, jonka äänenä Hamill tuli tunnetuksi 90-luvulla.

Tämän uuden sarjan juoni ja muotti tuovat mieleeni Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta trilogian, koska Teelan seikkailu on rakennettu samalla kaavalla kuin Frodon tarina. Mielestäni tuo tunnelma ei oikein sovi Eterniaan.

Netflixin ja Mattelin olisi kannattanut ottaa tämä idea vielä kerran suunnittelupöydälle, koska nyt tämä uutuus ei oikein toimi.

  Masters of the Universe: Revelation on nyt katsottavissa Netflixissä.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima