Kategoriat
Amazon Prime Elokuvat Suoratoistopalvelut

Esittelyssä Tom Clancy’s Without Remorse

Amerikkalainen toimintatrilleri, jonka pääosassa näyttelee MichaelB.Jordan. on ohjannut Stefano Sollima ja käsikirjoittanut Taylor Sheridan Elokuvan ja Will Staples. Elokuva perustuu Tom Clancyn vuonna 1993 julkaisemaan samannimiseen romaaniin ja Jack Ryanin elokuvasarjaan. Elokuva kertoo Yhdysvaltain laivaston SEAL-erikoisjoukkojen sotilaasta John Kellystä (John Clark), joka paljastaa kansainvälisen salaliiton, kun hän etsii syyllisiä venäläissotilaiden tekemään, raskaana olevan vaimonsa murhaan. Kun Kelly yhdistää voimansa toisen SEAL-sotilaan Karen Greerin ja hämyisen CIA-agentin Robert Ritterin kanssa, he paljastavat salaisenjuonen, joka uhkaa tuhota niin USA:n kuin Venäjänkin.

Olen aina ollut Tom Clancyn kirjoittamien kirjojen ja tarinoiden fani, joten sydäntäni todellakin särkee, kun joudun toteamaan, että tällä elokuvalla tai näillä hahmoilla ei ollut paljonkaan yhteistä Clancyn kirjojen kanssa.

Minulle jäi hieman epäselväksi se, että mitä elokuvasarjaa Amazon oikein tarkoittaa, jos sillä viitataan kokonaisuuteen, jossa Jack Ryania näyttelivät sekä Alec Baldwin että Harrison Ford, niin ikävä tuottaa tuotantoyhtiölle pettymys, mutta ei tällä elokuvalla ollut juuri mitään tekoa tuonkaan elokuvasarjan kanssa.

Jos nyt kuitenkin nuo ongelmat unohdetaan ja käsitellään tätä elokuvaa pelkkänä yksittäistapauksena, niin silloin tuomio ei ole yhtä jyrkkä. Tämä leffa toimii perinteisenä toimintaelokuvana ihan kohtuullisesti.

Michael B. Jordan stars in WITHOUT REMORSE Photo: Nadja Klier © 2020 Paramount Pictures

Pääosassa nähtävä Jordan tekee ihan kohtalaisen suorituksen, vaikka aina välillä näyttääkin siltä, että tunne ja tulkinta unohtuivat jonnekin, ehkä tämä johtuikin siitä, että elokuvan tarina ei ole kovinkaan vahvalla pohjalla, mutta tästäkin huolimatta Michael B. Jordan ansaitsee täydet pisteet yrityksestä.

Without Remorsen toimintakohtaukset muistuttivat enemmän Call Of Duty pelisarjaa kuin elokuvaa, mutta kyllähän niitä katsoi ainakin kerran.

Siinäpä onkin tämän elokuvan suurin ongelma, sillä se kuuluu kategoriaan Watch and forget, eli katso ja unohda.  

Tom Clancy’s Without Remorse sapuu Amazon Primeen 30. toukokuuta.

Trailer: Amazon Prime Video

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: Amazon Studios