Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Ensimmäiseen Rambo elokuvaan sisältyi todella tärkeä yhteiskunnallinen viesti

Rambo – taistelija. Rambo-elokuvien sarjan ensimmäisessä osassa huippukoulutettu Vietnamin veteraani John Rambo aloittaa tuhoisan yhden miehen sodan pikkukaupungin poliisivoimia vastaan sen jälkeen, kun hänet on omasta mielestään pidätetty aiheettomasti.

Sylvester Stallonen paras elokuva. Uskokaa tai älkää, en ollut nähnyt tätä elokuvaa, vaikka olenkin kova Rambon fani. Olen jostain syystä aina katsonut tämän trilogian seuraavia osia. Olen puulla päähän lyöty siitä, miten erilainen tämä elokuva on verrattuna sarjan muihin osiin.

Tämähän on ihan oikea draama, jossa ei keskitytä pelkkään räiskintään, vaan entisen sotilaan henkiseen kärsimykseen ja valtavaan tuskaan.

Koko näyttelijäkaarti tekee todella hienoa työtä, mutta haluan erityisesti nostaa esiin yhden heistä. Sheriffi Will Teaslen roolissa nähtävä Brian Dennehy teki minuun suuren vaikutuksen. Pikkukaupungin lainvalvoja, joka luulee olevansa todella kova, joutuukin vastakkain miehen kanssa, joka pesee sheriffin mennen tullen. Dennehyn itsevarma suoritus hipoo täydellisyyttä.

Nyt, kun olen katsonut tämän trilogian ensimmäisen osan, niin täytyy myöntää, että olen lähes pettynyt suunnasta, johon kaksi seuraavaa elokuvaa menivät. Ne ovat oikeastaan pelkkiä räiskintäleffoja, kun taas tällä elokuvalla on ihan oikea viesti amerikkalaiselle yhteiskunnalle, mutta kuunteliko kukaan.

Rambo – taistelija tänään Subilla kello 22.00.

Trailer: JohnVexer
Music: Jerry Goldsmith. Video: Borgarborgen

Teksti: Juho Kojima