Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Passengers

Jennifer Lawrence ja Chris Pratt ovat kaksi matkustajaa avaruusaluksella, joka kiitää kohti uutta elämää uudella planeetalla. Matka saa dramaattisen käänteen, kun heidän horroskapselinsa herättävät heidät tuntemattomasta syystä 90 vuotta liian aikaisin. Kun Jim ja Aurora yrittävät selvittää mistä kapselien toimintahäiriö johtui, alkavat he rakastua toisiinsa pystymättä vastustamaan toistensa vetovoimaa… kunnes heille selviää, että koko alus ja kaikki sen matkustajat ovat vakavassa vaarassa, sekä totuus siitä miksi he heräsivät.

Tässä Morten Tyldumin ohjaamassa elokuvassa tapahtuu oikeastaan aika vähän, mutta kuitenkin hyvin paljon. Lavasteet ja ympäristö ovat erittäin prameita. Tarina sijoittuu avaruusalukselle, mutta sen olisi voinut yhtä hyvin sijoittaa vaikka tyhjään taloon ja se olisi toiminut yhtä hyvin, sillä sen keskiössä on ihmisen perustarve tavata muita ihmisiä. Samalla se on tarina rakkaudesta ja sen kaipuusta. Elokuvan kaikki ulkoiset puitteet voisi purkaa ja tarina toimisi yhtä hyvin.

Jim (CHRIS PRATT) chats with bartender Arthur (MICHAEL SHEEN) at the Grand Concourse Bar in Columbia Pictures’ PASSENGERS.

Passengers kuvaa hyvin koronan aiheuttamaa yksinäisyyttä ja halua päästä siitä ulos.

Pratt ja Lawrence ovat täydellinen pari. Kaksikon välinen kemia hipoo lähes täydellisyyttä. Tästäkin huolimatta elokuvassa on muutama kohtaus, joissa Chris ei meinaa pysyä taidokkaan Jenniferin tahdissa.

Passengers ei tainnut olla ilmestyessään kaikkien kriitikoiden mieleen, mutta minuun se upposi täydellisesti.

Passengers nähdään Nelosella tänään kello 22:00.

Trailer: Sony Pictures Suomi

Teksti: Juho Kojima