Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Scream

On kulunut 25 vuotta siitä, kun brutaalien murhien sarja shokeerasi Woodsboron pikkukaupunkia. Uusi tappaja on sonnustautunut tuttuun naamioon ja alkanut jahdata teini-ikäisten joukkoa tavoitteenaan herättää kaupungin kuolettavan historian sisältämät salaisuudet henkiin.

Neve Campbell (“Sidney Prescott”), Courteney Cox (“Gale Weathers”) ja David Arquette (“Dewey Riley”) palaavat ikonisiin rooleihinsa.

Tämä uusi Scream on varsin mainio pakkaus. On totta, että se ei oikeastaan sisällä yllätyksiä ja elokuva seuraa genrensä kaavoja meikeinpä piirun tarkasti, mutta silti se on täydellistä viihdettä legendaarisen elokuvasarjan ystäville. Ennen kuin menet katsomaan tämän leffan, niin kannattaa tsekata aiemmat Screamit, jotta pysyt juonen perässä.

Elokuvan ohjanneille Matt BettinelliOlpinille ja Tyler Gillettille täytyy nostaa hattua tavasta, jolla he tuovat alkuperäisten elokuvien tähtikolmikon elokuvaan. Varsinkin Arquette nousee todella tärkeään rooliin, mutta tästäkin huolimatta uusille hahmoille on jätetty tarpeeksi tilaa.

David Arquette nauttii paluustaan Woodsboron tuttuihin maisemiin todella paljon. Vaikka miehelle onkin tullut lisää ikää, niin Deweyllä on edelleen sama pilke silmäkulmassa. Neve Campbell ja Courteney Cox on jätetty melkoisen pieniin sivurooleihin, mutta ei huolta, sillä siitäkin huolimatta heillä on suuri merkitys. Oli todella hienoa nähdä koko kolmikko tositoimissa.

Melissa Barrera (“Sam”) stars in Paramount Pictures and Spyglass Media Group’s ”Scream.”

Uuden elokuvan kivijalkana toimii kahden sisaruksen Sam (Melissa Barrera) ja Tara (Jenna Ortega) Carpenterin tarina. Kun mukaan heitetään vielä sopiva sekoitus kaksikon kavereita ja yksi poikaystävä, niin sopiva cocktail onkin valmis.

Sekä Barrera että Ortega ovat lähes täydellisiä valintoja rooleihinsa. Kaksikko on juuri sopivan viaton, mutta Samilla onkin yllättävä salaisuus, joka tuo elokuvaan juuri sopivasti lisämaustetta.

Tätäkin elokuvaa vaivaa sama ongelma kuin muitakin Scream-elokuvia, sillä olisin kaivannut enemmän kohtauksia tappaja-Ghostfacen kanssa. Ymmärrän toki, että häntä ei voi käyttää liikaa, sillä se pilaisi elokuvan idean, mutta muutama lisäkohtaus tuon mustaan kaapuun pukeutuneen hahmon kanssa olisi tehnyt hyvää.

Tärkeintä on kuitenkin se, että katsojana minulla oli hauskaa alusta loppuun saakka. Tämä mahtava leffa saapuu Suomen teattereihin tämän viikon perjantaina.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima