Kategoriat
Artikkelit Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla Moonfall

Massiivisten katastrofielokuvien grand old man Roland Emmerich (Independence Day, White House Down, 2012) ei petä ryskettä ja räjähtelyä janoavaa katsojaa tälläkään kertaa. Maapallo on tuhoutumisuhan alla, sillä Kuu on kiepsahtanut pois kiertoradaltaan ja syöksymässä kohti kotiplaneettaamme.

Ihmiskunnan tulevaisuus on enää hiuskarvan varassa, kun Nasan johtaja ja entinen astronautti Jo Fowler (Oscar® – voittaja Halle Berry, X-Men), lyöttäytyy yhteen astronautti Brian Harperin (Patrick Wilson, Kirottu-sarja, Midway) ja salaliittoteoreetikko K.C. Housemanin (John Bradley, Game of Thrones) kanssa pelastaakseen maailman tuholta.

Noin elokuvaa kehuu sen suomalainen levittäjä Cinemanse. Todellisuudessa kyseessä on niin surkea elokuva, etten meinaa saada sanotuksi. Jo pelkästään elokuvan idea on niin rajattoman pähkähullu, että koko leffan pitäisi olla komedia, mutta ilmeisesti se on tehty ihan tosissaan.

Emmerichille ei sitten riittänyt se, että kuu meinaa tipahtaa maapallolle, vaan avaruusoliotkin piti vetää mukaan kuvioon. Oletko koskaan kuullut, että alienit rakensivat kuun. No näin on, jos uskoo Moonfallin ohjaajaa. Kai tuon pitäisi huvittaa ja viihdyttää, mutta kun se ei tee kumpaakaan.

Halle Berry ja Patrick Wilson.

Elokuva on täynnä toistaan tyhmempiä stereotypioita, joita vielä oikein vahvistetaan. Meillä on työnsä menettänyt astronautti Harper, jonka elämä on palasina, mutta hei, amerikkalaiset nousevat aina pohjamudista, niin tälläkin kertaa. Jes, tylsää ja niin kulunutta. Sitten meille esitellään K.C. mies, joka on kävelevä stereotypia jo itsessään. En yksinkertaisesti voi ymmärtää, miksi ylipainon kustannuksella lasketaan leikkiä. Oksettavaa! sitten meillä on Halle Berry, joka näyttelee Halle Berrya.

Kaikkien kolmen näyttelijän kohdalla voi perustellusti kysyä, mitä ihmettä he tekevät näin surkeassa elokuvassa. Onko oikeasti niin, ettei Berrylle enää tarjota parempia rooleja, vai pyörivätkö hänen silmissään pelkät dollarit. Miksi Bradley suostuu noinkin surkeaan rooliin, joka perustuu pitkälti siihen, että hänelle nauretaan. Wilsonin roolihahmo on vaan dorka ja liian ennalta arvattava.

Roland Emmerich voisi ryhtyä harkitsemaan eläkkeelle siirtymistä. Herralta, kun alkavat ideat loppumaan. Tuntuu todella ikävältä todeta näin, mutta niin se vaan on.

Moonfall kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen surkeimpien elokuvien joukkoon, mutta jos nyt kuitenkin haluat katsoa sen, niin se saapuu teattereihin 18.3.

Trailer: Cinemanse Films