Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Black Adam

New Line Cinema tuo valkokankaille Dwayne Johnsonin tähdittämän toimintaseikkailun Black Adam. Jauem Collet-Serra (Jungle Cruise) on ohjannut ensimmäisen DC-supersankari Black Adamista kertovan elokuvan, joka nähdään pian elokuvateattereissa.

Melkein 5000 vuotta sen jälkeen, kun hänelle suotiin muinaisten jumalten voimat ja hänet vangittiin, Black Adam (Johnson) vapautetaan maallisesta haudastaan, ja hän on valmis jakamaan nykymaailmalle oikeutta omaan tyyliinsä.

Yhdessä Johnsonin kanssa elokuvassa nähdään Aldis Hodgen (City on a Hill, One Night in Miami) Hawkmanina, Noah Centineo (To all the Boys I’ve Loved Before) Atom Smasherina, Sarah Shahi (Sex/Life, Rush Hour 3) Adriannana, Marwan Kenzari (Idän pikajunan arvoitus, Muumio) Ishmaelina, Quintessa Swindell (Voyagers, Trinkets) Cyclonena, Bodhi Sabongui (A Million Little Things) Amonina ja Pierce Brosnan (Mamma Mia! ja James Bond -elokuvat) Dr. Fatena.

Tässä meillä on taas tällainen hyvin tavallinen supersankarileffa, joka ei paljon onnistunut innostamaan, paitsi lopputekstien keskellä nähty kohtaus. Elokuvassa on kuitenkin kaksi yksityiskohtaa, jotka onnistuvat parantamaan sitä edes hieman.

Ensimmäinen asia on ehdottomasti Black Adam, ei Johnsonin suoritus, vaan itse hahmo, joka on rakennettu todella kiehtovasti. Hän on täydellinen antisankari, joka ei tunne armoa, vaan tuhoaa ja murhaa säälittä, aivan mahtavaa! Kerrankin meillä on hahmo, joka ei edes yritä olla äidin kullanmuru, vaan säännöistä ja tavoista viis veisaava hurjimus.

Mitä tulee Dwayne Johnsonin suoritukseen, niin se on puolestaan todella jäykkä tavalla, joka pilaa muuten loistavan hahmon vaikutelmaa.

Kuva: © 2022 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

En edes tiennyt etukäteen, että Pierce Brosnan oli mukana leffassa. Dr. Fate on ehdottomasti paras osa tätä elokuvaa. Brosnan tuo hahmoon ripauksen englantilaista herrasmiestä, mutta samalla kaikesta näkee, että hahmon pinnan alla kiehuu. Dr. Fate muistuttaa myös sopivasti Bondia, James Bondia. Suorastaan herkullista!

Muut näyttelijät ovatkin sitten ikävä kyllä täysin tusinatavaraa.

Suurin osa leffasta vietetään visuaalisten efektien parissa, jotka eivät tasollaan huimannet. Tuntui, että määrä oli laatua tärkeämpää. Joissain kohtauksissa tehosteet jopa häiritsivät katselukokemusta.

DC:n toimiston porukka on tainnut käydä kirjakaupassa, josta ostoskoriin napattiin pahimman kilpailijan Marvelin keittokirja. Tappelukohtauksia koskeva resepti oli ainakin luettu suorastaan hiirenkorville.

Tuntui, että tappelukohtaukset oli kopioitu suoraan kilpailijalta, sen verran tylsiä ne olivat. ihan noin tarkkoja kopioita ei tarvitsisi tehdä.

Black Adam saapuu teattereihin perjantaina.

Trailer: Warner Bros. Pictures Finland

Teksti: Juho Kojima