Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Bad Boys: Ride or Die

Tänä kesänä maailman suosituimmat pahat pojat (Will Smith & Martin Lawrence) tekevät paluun valkokankaille ikonisella yhdistelmällä tajunnanräjäyttävää toimintaa ja räävitöntä komediaa. Tällä kertaa kuitenkin Miamin kyttäkaksikko on itse pakoteillä.

Tällä kertaa tuttu kaksikko kipuilee oman ikääntymisensä kanssa. Samalla nämä kaksi kyttää yrittävät puhdistaa entisen pomonsa (Joe Pantoliano) maineen, koska huumekartellit ovat ottaneet hänet maalitaulukseen, vaikka mies on jo kuollut. Kun kyseessä on Bad Boys -elokuva, niin jokainen aiemmat leffat nähnyt tietää, mihin homma lopulta johtaa. Valkokangas täyttyy räiskeestä ja paukkeesta.

Se leffan juonesta, koska sillä ei loppujen lopuksi ole paljonkaan merkitystä. Tämä leffa on selvästi tehty, jotta Smith ja Lawrence pääsivät pitämään hauskaa ja muistelemaan vanhoja, eikä siinä ole mitään vikaa, mutta kun näiden mahtavien ”pappojen” vitsit eivät oikein enää toimi.

Will Smith and Martin Lawrence star in Columbia Pictures BAD BOYS: RIDE OR DIE. Photo by: Frank Masi © 2024 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Kaksikko yrittää edelleen pitää kiinni menneestä nuoruudestaan. Smith ja Lawrence viljelevät varsinkin elokuvan alussa huumoria noin ihan vaan jätkien kesken. He yrittävät olla kovinkin hauskoja, mutta kun tuo juna meni ohi jo vuosia sitten, sillä ysärin huumori ei oikein mahdu nykyaikaan

Samalla myönnän, että elokuvan tyyli oli ajoittain todella hauska, minäkin hörähtelin ääneen muutaman kerran.

Tämä elokuva oli parhaimmillaan kohdissa, joissa näiden kahden näyttelijän aito ystävyys pääsi esiin. Niiden kohtausten aikana pyyhkäisin muutaman kyyneleen.

Nuo kyyneleet johtuivat myös siitä, että varsinkin tämän leffan toimintakohtaukset muistuttivat minua 90-luvun Hollywoodin toimintaleffojen kulta-ajasta, jolloin toiminta oli massiivista ja räiskyvää. Pelkään, että tuo tyyli on menetetty lopullisesti, mutta oli hienoa nähdä sellaista ainakin vielä kerran.

Elokuvan loppuhuipennus oli täyttä kultaa, sillä se oli täynnä herkullisia ylilyöntejä. Aseet paukkuivat, ruuti paloi ja pahikset saivat turpaansa, mahtavaa vanhan koulukunnan meininkiä!

Elokuva ei todellakaan ollut hyvä, mutta hauskaa oli!!

Tähdet: **

Ensi-ilta: 05.06.2024

Ikäraja: 16

Pituus: 116 min.

Ohjaus: Adil & Bilall

Käsikirjoitus: Chris Bremner

Teksti: Juho Kojima