Kategoriat
Elokuvat Suoratoistopalvelut Viaplay

Elisa Viihde Viaplay tarjoaa: Murder at Yellowstone City

Villin lännen Montanan Yellowstonessa alkaa tapahtua, kun paikallinen asukas iskee hakkunsa runsaaseen kultasuoneen. Samaan aikaan pikkukaupunkiin saapuu vapautettu orja, joka etsii itselleen uutta asuinpaikkaa.

Sitten uuden kultasuonen löytänyt mies murhataan, ja kaupungin asukkaiden epäilykset suuntautuvat tietysti uuteen tulokkaaseen, mutta onko hän kuitenkaan syyllinen. Lopulta puukot alkavat heilua, ja aseet laulaa, eikä kukaan pienen kaupungin asukkaista ole turvassa.

Kuten olen joskus kehaissut, länkkärit ovat minun makuuni. En oikein itsekkään tiedä, mistä se johtuu, mutta isäni opetti minut pitämään aivan erityisesti John Waynen tuotoksista. Oma suosikkini on Rio Bravo.

Tämä Richard Grayn vuonna 2022 ohjaama Murder at Yellowstone City ei todellakaan yllä klassikoiden tasolle, ei sitten millään, mutta vetovoimaa siinä kuitenkin on. Elokuva ei oikeastaan tarjoa kunnon yllätyksiä, mutta juoni on kuitenkin rakennettu tavalla, joka piti ainakin minut otteessaan.

Elokuvan miljöö oli ihan mielenkiintoinen, vaikkakin paikoin hieman ontto. Itse olisin kaivannut hieman enemmän hälinää, hulinaa ja vilskettä joihinkin kohtauksiin, jotta tuo kaupunki olisi tuntunut hieman enemmän aidolta.

Näyttelijöistä pitää ehdottomasti mainita Thomas Jane, joka esittää paikallista pappia Thaddeus Murphyä, jolla pysyy kädessä sekä Raamattu että kivääri. Häneltä onnistuvat myös lääkärin hommat. Murphy oli Se näyttelijä, joka leffasta jäi mieleen. Hän oli roolissaan sopivan rosoinen ja jykevä. Tuollaisen kirkonmiehen saarnoja voisin minäkin kuunnella.

Murder at Yellowstone City tuo sopivaa eloa hieman ummehtuneeseen länkkäreiden genreen, joka on viime vuosina painunut taka-alalle. Tämä elokuva sopii mainiosti viikonlopun ajanvietteeksi.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima