Kategoriat
Artikkelit Disney+ Suoratoistopalvelut

Echo on esimerkki ja oire Marvelin surkeasta tilasta

Kävin pitkästä aikaa tarkistamassa, olisiko Disney+ -palvelussa uutta katsottavaa, noh olihan siellä. Marvel Spotlight oli julkaissut Echon, sarjan, josta puhuttiin ja puhistiin paljonkin vielä muutama kuukausi sitten, mutta yhtäkkiä positiivinen pöhinä laantui. Nyt tiedän miksi.

Echon päähenkilönä nähdään nuori Maya Lopez, joka koki lapsuudessaan todella kovia, kun hän menetti äitinsä. Tytön haasteita lisää vielä sekin, että hän on kuulovammainen. Mayan isäkin menehtyy, joten elämä ei todellakaan ole helppoa.

Maya ajautuu hämäriin porukoihin, ja erittäin sekava seikkailu on valmis alkamaan.

Itse jaksoin katsoa puolitoista jaksoa. Sen jälkeen oli pakko todeta, ettei Echo ole minua varten. Voi niitä aikoja, kun Marvelilla oli Avengers, ja selkeä suunnitelma siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Echo on malliesimerkki siitä, että Marvel voi brändinä todella huonosti. Kenelläkään ei taida olla enää kasassa pysyvää suunnitelmaa. Mietin kovasti, että mistä Echossa on kyse. Sitten ymmärsinkin, että kyseessä on Disneyn isossa tehtaassa kasattu kokonaisuus, jonka ainoa tehtävä on antaa tekohengitystä kadoksissa olevalle Marvelille.

Yksikään sarjan hahmo tai tapahtuma ei jäänyt mieleeni, vaan katsoin jaksot automaattiohjauksella. Echon lähtökohta ja idea olivat sinänsä mielenkiintoinen yhtälö, mutta toteutus alitti riman todella pahasti.

Jos olisin Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger, niin antaisin koko yhtiön laajuisen hälytyksen, sillä Walt Disneyn aikoinaan perustama pulju on vakavassa merihädässä. Seuraavaksi pohtisin Marvelin pomon Kevin Feigen asemaa. Saattaisin antaa potkutkin.

Teksti: Juho Kojima