Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat Nyt Teatterissa

Disneyn Jungle Cruise on varoitusmerkkki rakastettua studiota uhkaavasta alennustilasta

Suosikkinäyttelijät Dwayne Johnson ja Emily Blunt vievät sinut elämäsi seikkailulle Disneyn elokuvassa Jungle Cruise, joka tarjoaa vauhdikasta kyytiä Amazonin viidakoissa letkeää herjaa heittelevän kippari Frank Wolffin ja pelottoman tutkija Lily Houghtonin matkassa.

Lily matkustaa Lontoosta Amazonin viidakkoseudulle ja turvautuu Frankin kyseenalaisiin opaspalveluihin heidän seilatessaan jokea La Quilalla—Frankin ränsistyneellä, mutta omalla tavallaan viehkolla paatilla. Lily on päättänyt löytää ikivanhan puun, jolla on parantavia voimia ja joka voisi siis mullistaa lääketieteen tulevaisuuden. Tämä yllättävä parivaljakko tempautuu seikkailuun, jonka varrella he kohtaavat sademetsän petollisen kauniissa kätköissä lukemattomia vaanivia vaaroja ja yliluonnollisia voimia. Kun heidän etsimänsä puun salaisuudet ovat vihdoin paljastumassa, panokset kohoavat kattoon, kun Lilyn ja Frankin—ja koko ihmiskunnan—kohtalo on vaakalaudalla.

(L-R): Jack Whitehall as Macgregor, Emily Blunt as Lily and Dwayne Johnson as Frank IN Disney’s JUNGLE CRUISE. Photo by Frank Masi. © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Nuo kaksi ensimmäistä kappaletta ovat Disneyn omaa materiaalia, jossa elokuvaa tietenkin kehutaan oikein ja väärinpäin. Todellisuus on jotain aivan muuta. Tämä leffa on täysin epäonnistunut sekamelska, jossa ei ole mitään järkeä.

Jos muistini ei ole täysin pettänyt, niin elokuva perustuu Disneyn huvipuistoissa olevaan veneajeluun keinotekoisen viidakon keskellä. Olen itse ollut kyseisen laitteen kyydissä ja mukavaa oli, mutta saako kokemuksen ympärille rakennettua kokonaisen elokuvan. Näköjään sitä voi ainakin yrittää, mutta lopputulos todistaa, että olisi kannattanut jättää yrittämättä.

Johnson ja Blunt vetävät roolinsa niin yli kuin mahdollista. Molempia taisi kiinnostaa raha enemmän kuin laatu. Varsinkin Bluntin kohdalla olen todella yllättynyt siitä, että hän on lähtenyt mukaan tähän projektiin. Varsinkin, kun otetaan huomioon se, että hän kykenee Hiljainen paikka elokuvien kaltaisiin suorituksiin.

Dwayne Johnson is Frank Wolff in Disney’s JUNGLE CRUISE. Photo by Frank Masi. © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Dwayne Johsonin kohdalla Jungle Cruise on taas luonnollinen jatkumo sille, että hän esiintyy missä vain, kunhan rahaa tulee enemmän kuin Roope sedän rahasäiliökään vetäisi. Rikinä hänen valitsemassa toimintamallissa on se, että Johson voi kohta joutua valitsemaan projektinsa Tokmannin alekorista.

Täytyy myöntää sekin tosiasia, että jos Disney on valmis jatkamaan tällaisten ö-luokan elokuvien tuottamista, niin ei tarvitse kauan odottaa sitä hetkeä, kun senkin osalta edessä ovat alennusmyynnit.

Jungle Cruise on niin huono ja surkea elokuva, että en voi suositella sitä kenellekäkään, Jos nyt kuitenkin haluat sen katsoa, niin elokuva saapui teattereihin perjantaina. Sen voi katsoa myös Disney+ -palvelun maksullisessa Premier Access lisäpalvellussa, jolloin hinnaksi tulee 21,99 euroa.

Trailer: Disney Suomi.

Teksti: Juho Kojima