Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Light & Magic

Jo ties kuinka monennen kerran katsojille tarjotaan mahdollisuus tutustua George Lucasin perustaman erikoistehosteyhtiön Industrial Light & Magicin hohdokkaaseen tarinaan.

Jälleen kerran katsojille kerrotaan lähes legendaksi kohonnut tarina siitä, miten George Lucas loi kyseisen yhtiön tyhjästä tuottaakseen Tähtien sodan upeat erikoistehosteet.

Jos kuulosti siltä, että edellä oli ripaus kipakkaa sarkasmia, niin luit tekstin aivan oikein. Kuuluisan yhtiön tarina on kuultu ja kerrottu noin ja näinpäin niin monta kertaa, että sekoan laskuissa.

Kameran eteen istutetaan lähes kaikki yhtiön kuuluisimmat ”velhot” esimerkiksi Phil Tippett ja Dennis Muren, jotka pääsevät muistelemaan hyviä vanhoja aikoja. Voisin kuunnella näitä tehosteiden mestareita kokonaisen viikon.

Samalla dokumentissa luodaan katsetta tulevaisuuteen, mielenkiintoista.

Kun istuin katsomassa dokkaria, niin en voinut välttyä tunteelta, että Light & Magic oli samalla tekijöidensä tapa huutaa, että hei, tämä yhtiö on vielä olemassa!! En tiedä, mistä tuo tunne johtui, mutta jotenkin se jyskytti takaraivossa.

Voiko olla kysymys siitä, että dokumentin halutaan toimivan myös mainoksena elokuvateollisuudelle. Olisiko niin, että ILM:n työt ovat vähenemässä. En tiedä, mutta…

Jos et ole koskaan tutustunut ILM:n toimintaan tai olemukseen, niin tämä dokumentti on aarreaittasi. Jos taas olet nähnyt tai lukenut yhtiöstä kaiken mahdollisen, niin tuskin kuulet tai näet paljonkaan uutta.

Trailer: Industrial Light & Magic

Teksti: Juho Kojima