Kategoriat
Netflix Suoratoistopalvelut

Chadwick Bosemanin viimeinen elokuva on huippuluokkaa

Ma Rainey’s Black Bottom on mainio kuvaus 1920-luvun Yhdysvalloissa vallinneesta rasismista. Elokuvan tapahtumat keskittyvät kuuluisan laulajan Ma Raineyn (Viola Davis) levytyssession ympärille. Tunnetun laulajan bändin kaikki jäsenet ovat tummaihoisia, mutta heidän managerinsa Irvin (Jeremy Shamos) on valkoinen, eikä Ma luota häneen. Kaiken lisäksi bändissä soittava Levee (Chadwick Boseman) on oikea vastarannan kiiski.

Ohjaaja George C. Wolfe on rakentanut todella mielenkiintoisen tarinan, joka kertoo rasismista, mutta musiikin kautta. Tuon ajan musiikkia hallitsivat valkoiset miehet. Davisin esittämä Rainey on suuri tähti, mutta hän on musta, joten häntä ei kohdella kuitenkaan kovin hyvin. Irvin kohtelee artistiaan mielestään juuri oikealla tavalla, mutta Ma on asiasta eri mieltä.

Meet Ma Rainey (VIOLA DAVIS).

Elokuvan tarina on rakennettu mainiosti, sillä rasismi on nivottu vuorosanojen ja tapahtumien sisään. Muutamassa kohtauksessa viha, raivo ja pelko pulpahtavat kuitenkin pintaan, ja näissä tilanteissa tuon ajan ilmapiiri ja asenteet tulevat todella esiin.

 Ma Rainey’s Black Bottom nostaa esiin toisen todella mielenkiintoisen näkökulman, sillä myös bändin sisällä on jonkinlainen luokkajärjestelmä, jota Levee testaa jatkuvasti. Hänen toimintansa sytyttää riidan kipinän, jota on vaikea sammuttaa.

Elokuvan aivan ehdoton tähti on Marvelin Black Pantherista tuttu Chadwick Boseman. Leveen mieliala vaihtelee jatkuvasti, ja Boseman omaa juuri oikealla tavalla tulisen luonteen rooliinsa. Hän voi olla todella rauhallinen, mutta yhtäkkiä Levee räjähtääkin täyteen raivoon, Uskomattoman hieno suoritus Bosemanilta.

Ikävä kyllä tämä elokuva jäi Bosemanin viimeiseksi, sillä hän kuoli aiemmin tänä vuonna. Toivottavasti hänet palkitaan roolistaan, sillä se on niin upea.

Viola Davis jää Bosemanin varjoon. Hänenkin suorituksensa on ihan hyvä, mutta se ei kuitenkaan vedä vertoja Bosemanille. Tämä voi kuulostaa todella oudolta, mutta en nähnyt mitään uutta hänen suorituksessaan.

Ma Rainey’s Black Bottom saapuu Netflixiin tämän viikon perjantaina.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima