Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat

Arvostelussa Mel Gibsonin tähdittämä Last Looks

Mitä saadaan, kun entinen kyttä, ryyppäävä vaimonsa murhasta epäilty näyttelijä ja lastentarhan opettaja laitetaan samaan elokuvaan, joka sijoittuu Hollywoodiin. Noh, Tim Kirkbyn ohjaama Last Looks. Tässä loistavassa jännityselokuvassa melkein kaikki palaset ovat kohdallaan.

Kirkby ja käsikirjoittaja Howard Michael Gould ovat onnistuneet melkein mahdottomassa tehtävässä, sillä kaksikko on onnistunut kokoamaan palapelin, joka muistuttaa menneisyyden film noir -klassikoita, jotka perustuivat monimutkaisiin juoniin ja loistavien näyttelijöiden upeisiin suorituksiin. Tämä elokuva lähti käyntiin unettavan hitaasti, mutta onneksi juoni lähti pienen odottelun jälkeen liikkeelle, ja lopputulos olikin todella upea.

Ennen kuin aloitan näyttelijöiden kehumisen, niin käydäänpä elokuvan melkeinpä ainoan heikkouden kimppuun. Last Looksin kuvauksesta vastannut Lyle Vincent oli nimittäin tehnyt kuvakulmien ja zoomauksen suhteen muutamia erikoisia valintoja, jotka vaivasivat ainakin minua. Muutamissa kohtauksissa oli käytetty kuvakulmia, jotka eivät oikein tukeneet kerrontaa, vaan lähinnä häiritsivät sitä.

Joissain tiukoissa lähikuvissa, kuva oli rajattu yllättävän sekavasti. Tämä johti siihen, että jotkut kohtaukset olivat sumeita tai epätarkkoja, jos tuo oli tarkoituksellista, niin en oikein ymmärrä syytä.

Pääosassa nähtävä Charlie Hunnam on kuin tehty rähjäisen ja elämän hylkäämän entisen poliisin rooliin. Muusta maailmasta täysin erakoitunut Waldo revitään väkisin mukaan murhamysteerin pyörteisiin. Hunnam eläytyy rooliin jokaisella solullaan, vaikka alussa näyttikin siltä, että homma ei voisi vähempää ukkoa kiinnostaa. Kun Hunnam pääsi kunnolla vauhtiin, häntä ei pystytty pysäyttämään. Waldo oli mies, jonka haluaisin omaan kulmaani tiukassa tilanteessa.

Waldo kohtaa kauniin lastentarhan opettaja Jaynen, joka laittaa sankarimme pään sekaisin, mutta onko vaalea ja viehkeä nainen niin viaton, miltä hän näyttää. Roolissa nähtävä Lucy Fry tekee todella hurmaavan suorituksen. Jayne on täynnä yllätyksiä. Juuri sen vuoksi pidänkin Fryn suorituksesta, sillä hän kykenee olemaan todella salaperäinen.

Kun näin, että myös Mel Gibson on mukana, olin toisaalta innoissani, mutta myös skeptinen, koska en ole pitänyt hänen viimeisimmistä elokuvistaan. mutta tällä kertaa hän varastaa shown. Hollywoodin veteraani esittää Alastair Pinchiä, näyttelijää, jota epäillään vaimonsa murhasta. Pinchin elämä tuntuu koostuvan viinasta, jota tuntuu kuluvan litrakaupalla. Onneksi hänen elämässään on sentään yksi valopilkku, nimittäin tytär Gaby, jota Alastair suorastaan palvoo. Gabyn roolissa nähdään sophie Fatu.

Jokainen kohtaus, johon Gibson osallistuu, on täynnä energiaa ja riemua. Hän päästää itsensä irti ja jälki on loistavaa. Gibsonin näytteleminen on helpon ja rennon oloista. Tällaisena en ole nähnyt tätä legendaa vuosiin.

Elokuvan voi ostaa tai vuokrata useista palveluista.

Trailer: Nordisk Film Finland