Kategoriat
Elokuvat

Arvostelussa Liam Neesonin tähdittämä Marlowe

Tein aiemmin tänään mielenkiintoisen löydön ITunesista. Selailin uusia elokuvia, kun yhtäkkiä huomasin jälleen yhden uuden Liam Neesonin leffan.

Tällä kertaa kyseessä oli Marlowe, jossa Neeson esittää kirjailija Raymond Chandlerin luomaa Los Angelesissa asuvaa yksityisnuuskija Philip Marloweta.

Yksityisetsijämme saa työtarjouksen rikkaalta ja kauniilta naiselta, joka haluaisi löytää kadonneen rakastajansa. Aluksi homma näyttää melko yksinkertaiselta, mutta lopulta Marlowe huomaa joutuneensa keskelle melkoista sotkua.

Philip Marlowen kohdalla Humphrey Bogart asetti riman todella korkealle vuonna 1946 ilmestyneessä elokuvassa Syvä uni, joka toimii vielä tänäkin päivänä Bogartin säihkyvän suorituksen takia.

Ajattelin ensin, että pyh, eihän Neeson voi millään onnistua, mutta hän yllätikin tekemällä yhden viime vuosien parhaista rooleistaan. Kokenut näyttelijä todisti, että hän selviää, vaikka elokuvassa ei jatkuvasti ammuskella ympäriinsä. Neesonilta onnistuu edelleen myös dramaattinen esiintyminen, vaikka tällä kertaa kyseessä olikin melkoisen kevyt kokonaisuus, mutta se toimii silti ilahduttavan hyvin.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Diane Kruger ja Jessica Lange.

Itse ostin elokuvan ITunesista hintaan 3.99 €, joka oli mielestäni varsin sopiva korvaus.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima