Kategoriat
Elokuvat TV

Amerikka pelastaa maailman avaruusolioiden kynsistä Foxilla

Maapallon asukit elävät rauhallista elämää, ja ihmiskunta kukoistaa. Kaikki muuttuu kuitenkin yhdessä yössä, kun Yhdysvaltain radioteleskoopit havaitsevat oudon signaalin, jonka lähde paikantuu omaan kuuhumme! Maata lähestyy iso tuntematon esine, joka paljastuu avaruusolioiden alukseksi. Maailman valtiot ovat voimattomia tämän uuden uhan edessä, joten jenkit nappaavat komerostaan supersankarin viittansa ja ryhtyvät valmistelemaan pelastusoperaatiota nuoren presidenttinsä Thomas Whitmoren (Bill Pullman) johdolla.

Tuohon pelastusoperaatioon osallistuvat Yhdysvaltain ilmavoimien kapteeni Steven Hiller (Will Smith) ja tietoliikennenörtti David (Jeff Goldblum).

Independence Day on viime vuosikymmenten todellinen klassikko. Siinä on kaikkea, mitä loistavalta tieteis/toimintaelokuvalta vaaditaan. Elokuvan juoni on niin hullu, että se on mahtava. Erikoistehosteet ovat isoja ja mahtavia Tärkeintä on tietenkin se, että AMERIKKA pelastaa maailman.

Ohjaaja Roland Emmerich kertoo tämän uskomattoman tarinan tavalla, joka pitää katsojan otteessaan, vaikka lopputulos on tietenkin selvä alusta lähtien, mutta se ei haittaa, koska elokuva on täynnä räjähtävää toimintaa ja hienoja hahmoja.

Varsinkin Smith ja Goldblum tuntuvat todellakin nauttivan rooleistaan. Kaksikko pelaa todella hyvin yhteen, ja Will Smith jyrää eteenpäin nuoruuden innolla. Goldblum sopii todella hyvin sekoilevan, mutta järkevän nörtin rooliin. David tuntuu ajoittain koko elokuvan ainoalta järkevältä ihmiseltä. Tämä antaa hienon mahdollisuuden komiikalle, jota tekijät eivät jätä käyttämättä.

Elokuvan käsikirjoittajalle Dean Devlinille täytyy antaa erityinen tunnustus, sillä hän kirjoitti presidentti Whitmoren joukoilleen pitämän puheen. Tuosta puheesta on muodostunut vuosien aikana klassikko, jota käytetään edelleen eri yhteyksissä.

Independence Day tänään Foxilla kello 21:00.  

Trailer: 20th Century Studios UK
Video: MOVIECLIPS

Teksti: Juho Kojima