Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa Tällä viikolla: Lonely Castle in the Mirror


Koulukiusattu Kokoro on vältellyt kouluun menemistä jo viikkojen ajan. Yhtäkkiä peili Kokoron huoneessa alkaa hehkua ja Kokoro tempautuu portaalin läpi lumottuun linnaan. Kuusi muutakin nuorta on päätynyt linnaan, jossa mystinen Susikuningatar kertoo, että heidät on kutsuttu osallistumaan peliin.

Nuorten tehtävänä on selvittää, mikä yhteys heillä kaikilla on. Pelissä on kuitenkin oltava tarkkana – sääntörikkeestä päätyy suden syömäksi! Vain rohkeudella voi voittaa, mutta mitä oikea rohkeus on.

Lonely Castle in the Mirror on monitasoinen kertomus, joka lähtee kehittymään melkoisen hitaasti, ehkäpä liiankin hitaasti, sillä olin jo antaa periksi. Onneksi tarina nappaa yllättäen tuulta purjeisiin, ja juonen kerrostumat alkavat yksi toisensa jälkeen avautua.

Elokuvassa käsiteltiin kiusaamista, yksinäisyyttä ja kaveruutta todella hienolla tavalla, mutta tarina ei kuitenkaan tarjoa helppoja vastauksia, vaikka sen esittämät kysymykset voivatkin tuntua yksinkertaisilta.

Täytyy muistaa, että tarina käsittelee teemojaan japanilaisen ajatusmaailman kautta, eikä se välttämättä vastaa omaamme. Tästä hyvänä esimerkkinä käy elokuvan käyttämä fantasiaan ja japanilaiseen tarustoon pohjaava kuvakieli, joka tuntuu välillä todella raskaalta. Itse olisinkin käsitellyt teemoja ilman edellä mainittua fantasiaa, mutta minähän olenkin suomalainen.

Elokuvan loppupuolella oli muutama kohtaus, jotka saivat silmäni kostumaan. Noissa kohtauksissa käsiteltiin läheisen menettämistä. Olen itse joutunut käymään läpi tuon kohtalon, eikä se ollut tai ole helppoa. Elokuvassa käytetty musiikki ja todella kaunis visuaalinen tyyli kohtasivat noissa kohtauksissa lähes täydellisesti, mikä oli minulle todella vaikeaa, koska omat muistoni vyöryivät päälleni.

Lonely Castle in the Mirror oli todella upea kokemus, jota voi suositella kaikille!

Tähdet: ****

Ensi-ilta: 10.11.2023

Ikäraja: 7

Pituus: 116 min.

Ohjaus: Keiichi Hara, Takakazu Nagatomo

Käsikirjoitus: Miho Maruo, Mizuki Tsujimura

Näyttelijät: Kumiko Asô, Ashley Boettcher ja Shingo Fujimori

Genret: Animaatio

Teksti: Juho Kojima