Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Indiana Jones -sarja huipentuu vauhdikkaaseen seikkailuun, joka pakottaa arkeologisankarin kasvokkain viidakon vaarojen, ylimaallisten voimien ja kylmäverisen Irina Spalkon (Cate Blanchett) johtamien neuvostoliittolaisten agenttien kanssa. Jones suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Transformers-elokuvien Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Noin Nelonen kehuu illan elokuvaansa, mutta tämä on se Indy-leffa, joka olisi pitänyt jättää tekemättä. Oli hienoa, että Indiana Jones teki paluun, mutta Ford olisi ansainnut parempaa, sillä tämä leffa on melkoista roskaa.

Tässä elokuvasarjassa on tietenkin totuttu yliluonnolliseen, mutta tällä kertaa mentiin sentään melko pitkälle. Siinä vaiheessa, kun valkokankaalla pamahti lentävä lautanen, sain tarpeekseni.

Nyt puhutaan kuitenkin elokuvasarjasta, joka täyttää kaikki klassikon tunnusmerkit. Mielestäni oli suorastaan kamalaa, että sarjaa jatkettiin tällä tavalla. Toivottavasti ensi vuonna ilmestyvä viides elokuva korjaa tilanteen.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Trailer: Paramount Movies

Tähdet: **

Teksti: Juho Kojima