Kategoriat
Suomi Uutiset

Suomalaiset elokuvat Rakkaani merikapteeni ja Sisu ensi-esityksessä Torontossa 9.9.

Suomalaiset elokuvat Rakkaani merikapteeni ja Sisu on valittu virallisiin sarjoihin ja ensi-esitykseen Toronton kansainväliselle elokuvafestivaalille (TIFF). Ensi-esitykset ovat perjantaina 9.9. Jos olet paikanpäällä ja haluat haastatella elokuvien tekijöitä, ota yhteyttä.

Rakkaani merikapteeni (My Sailor, My Love) on ohjannut Klaus Härö ja alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan Äideistä parhain kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson. Elokuva kertoo iättömästä rakkaudesta, anteeksiannosta ja välittämisestä.Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo (Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones), Bríd Brennan (BrooklynHope Street) sekä Catherine Walker (House of Gucci). Elokuvan on ohjannut Jussi-palkittu ja Golden Globe -ehdokas Klaus Härö (Miekkailija, Äideistä parhainElämää kuoleman jälkeen). Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa. Elokuva on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila (Rare Exports, Big Game), Aksel Hennie (Yksin Marsissa, White Wall, Headhunters), Jack Doolan (The Hatton Garden Job), Mimosa Willamo (Aurora, Päin seinää, Box 21) ja Onni Tommila (Big Game). Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy yhteistyössä brittiläisen Good Ghaos tuotantoyhtiön kanssa, tuottajana Petri Jokiranta. Sony levittää elokuvan kaikkialla maailmassa Pohjoismaiden ulkopuolella.

Elokuvat levittää Nordisk Film.

Teksti: Nordisk Film