Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Lasse-Maijan etsivätoimisto: Skorpionin arvoitus

Kaikki Vallilassa odottavat Vallila-päivää, kun yhtäkkiä sarjavaras iskee jättäen jälkeensä symboleja, jotka liittyvät horoskooppeihin ja avaruuteen. Varkauksien tarkoituksena näyttää olevan Vallila-päivän pilaaminen.

Lasse ja Maija ottavat tapauksen ratkaistakseen ja pestaavat äreän mestarivarkaan Lilli Rakkarilan mukaan tutkimukseen, josta kehittyy pian kissa-hiiri-leikki, jossa varas näyttää aina olevan askeleen edellä. Mutta kuka onkaan tämä ovela mestarivaras ja mikä on hänen motiivinsa? Onnistuvatko Lasse ja Maija ratkaisemaan arvoituksen ja pysäyttämään varkaan ennen kuin koko Vallila-päivä perutaan?

Se henkilö, joka päätti, että tämä elokuva dubataan suomeksi, on vastuussa katselukokemuksen pilaamisesta. Elokuvasta puuttuu kokonaan energia ja tämä johtuu siitä, että dubbaus on tehty todella huonosti.

Ääninäyttelijöillä tuntuu olevan kaksi asetusta. Ensimmäisessä vuorosanat luetaan suoraan paperista, ilman tunnetta tai yritystä. Ikäväkseni täytyy todeta, että esimerkiksi tästä tyylistä käyvät Lassen ja Maijan rooleissa kuultavat Eelis Ignatius ja Augusta Oiva.

Toinen tapa oli heittäytyä pelleksi ja tyhmäksi. Tyylinäytteen tästä antoi poliisipäällikön roolin tekevä Jari Salo, joka oli kuin liikaa yrittävä Klovni.

Sitten itse elokuvasta. Miksi lapsille tehdään aliarvostavaa viihdettä? Tuossa kysymys, jota olen miettinyt monet kerrat pimeässä teatterissa. Tässäkään leffassa ei ollut järkeä. Kaikki hahmot olivat todella ohuita. Etsivät Lasse ja Maija juoksivat naamioituneen voron perässä kuin parhaatkin poliisit, uskoo ken haluaa, minuun ei uponnut.

Poliisipäällikkö pelkää kärpästäkin. Voron kiinniottaminen ei tunnu herraa paljon vaivaavan. Todella huonosti rakennettu rooli

Elokuva saa ensi-iltansa 2.12.

Trailer: Leffat

Tähdet: *

Teksti: Juho Kojima