Meidän poikamme ilmassa – me maassa (1934)

Erkki Karun ohjaustyö ”Meidän poikamme ilmassa – me maassa” vuodelta 1934 on Suomi-Filmin tuotantoa olevan ”Meidän poikamme” –propagandatrilogian kolmas osa. Kuten arvata saattaa, kuvaa elokuva Suomen ilmavoimien toimintaa. Elokuva tarjoaa lentokuvaa muun muassa Haminasta ja Viipurista ja osa kohtauksista on kuvattu lisäksi Helsingin Santahaminassa.

Elokuvan tarkoituksena oli markkinoida suomalaista maanpuolustusta ja mukana oli näin ollen myös Suomen puolustusvoimien henkilöstöä. Meidän poikamme ilmassa sisältää vaikuttavan laulukohtauksen, jossa Helsingin aliupseerit esittävät koskettavasti ”Lentäjän marssin”. Oman ulottuvuutensa elokuvan katsomiseen tuo historiallisen kontekstin pohdinta ja ajatus siitä, että toinen maailmansota syttyi vain muutama vuosi sen ilmestymisen jälkeen.

Meidän-poikamme-ilmassa-nayttelijat
Elokuvan näyttelijät

Juoni

Koska kyseessä on propagandaelokuva, keskittyy elokuva luonnollisestikin tuomaan esiin ideologista, maanpuolustushenkistä näkemystään. Kuviossa on mukana myös romantiikkaa, ja tarinan keskiössä kuvataan kahta rakkaustarinaa.

Kyseistä elokuvasta löytyi täyspitkä versio Youtubesta.